SAZVANA PRVA OVOGODIŠNJA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE LIPOVLJANI

         Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani sazvao je prvu ovogodišnju sjednicu vijeća. Sjednica će se održati u četvrtak, 31. siječnja na večer, a na dnevnom redu će se naći 13 točaka.

         Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, predviđeno je održavanje aktualnog sata. Nakon njega vijećnici će raspravljati i donije ti odluke o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu. Na dnevnom redu naći će se i izvješće načelnika Općine Lipovljani o izvršenju Plana gospodarenjem otpadom u 2018. godini, te izvješću o utrošku naknade od legalizacije objekata u 2018. godini.

         Vijećnicima je dostavljen na raspravu i prijedlog Programa utroška sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izrađenih zgrada, odnosno legalizaciju objekata, za 2019. godinu.

         Na dnevnom redu će se naći i analiza sustava Civilne zaštite na području općine Lipovljani, te plan razvoja za 2019. godinu.  Raspravljat će se i o prijedlogu sufinanciranja zapošljavanja u 2019. godini, te o odluci o visini paušalnog poreza za djelatnost iznajmljivanja i smještaja u turizmu općine Lipovljani.

Vijeće će donijeti i odluku o dodjeli javnih priznanja tijekom obilježavanja Dana općine Lipovljani.

DS