Saborski zastupnik Vladimir Bilek obišao je Maticu slovačku i Češku besedu u Lipovljanima

         Vladimir Bilek, dosadašnji saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskoj, i kandidat za saborskog zastupnika na skorim izborima za novi saziv Sabora RH, posjetio je, na kraju ovog, četverogodišnjeg mandata, pripadnike slovačke i češke nacionalne manjine u Lipovljanima.

         U nedjelju, 14. lipnja čelništvo Matice slovačke iz Lipovljana svog saborskog zastupnika dočekalo je kod Slovačke etno kuće, a presjek rada i postignuća u proteklom mandatu analizirali su u vijećnici Općine Lipovljani.

         Na dosadašnjem radu i suradnji, na zalaganju za projekte oko uređenja slovačke etno kuće, u ime Matice slovačke Lipovljani, Vladimiru Bileku zahvalio se Josip Krjči, predsjednik Matice slovačke.

          Svom saborskom zastupniku, na pružanju potpore u radu kroz razne projekte, manifestacije i ostala kulturna događanja, u ime Češke besede općine Lipovljani, zahvalila se Vjera Ožoga, dopredsjednica Češke besede.

         Dosadašnji saborski zastupnik Vladimir Bilek, pohvalio je rad i projekte Matice slovačke Lipovljani i Češke besede općine Lipovljani, obrazložio ciljeve djelovanja u slijedeće četiri godine i najavio kandidaturu na skorim parlamentarnim izborima, u nedjelju, 5. srpnja. Članovi Matice slovačke i Češke besede iz Lipovljana, svojim potpisima podržali su njegovu kandidaturu na izborima, uvjereni u ponovni izbor Vladimira Bileka za saborskog zastupnika češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Damir SMETKO