RASPODIJELJENA SREDSTVA JAVNIH POTREBA U KULTURI IZ ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA

Potpisivanje i uručivanje ugovora o sufinanciranju programa u kulturi, iz proračuna Sisačko-moslavačke županije, predstavnicima ustanova, udruga i društava koji se bave kulturom kroz razne oblike, održano je u ponedjeljak, 20. lipnja u Glazbenoj školi u Novskoj. Na potpisivanju su bili i predstavnici s područja općine Lipovljani, a ugovore im je uručio Marin Piletić, zamjenik župan Sisačko-moslavačke županije.

3-KULTURA02_210616Za javne potrebe u kulturi, županijske službe raspisale su javni natječaj na koji su zainteresirani predlagali programe za koje su očekivali financijska sredstva iz županije. Stigao je veliki broj zahtjeva, i svi predloženi programi nisu dobili potporu iz proračuna županije.

Iz programa zaštite i očuvanja baštine, Matici slovačkoj općine Lipovljani za program ‘Slovačka etno kuća – rekonstrukcija drvenih objekata’, II. faza, odobreno je 8.400 kuna, a RKT župi sv. Josipa u Lipovljanima za sanaciju i prezentiranje pročelja crkve sv. Josipa dodijeljeno je 40.000 kuna.

Iz programa rad udruga u kulturi, za organizaciju ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ Općini Lipovljani dodijeljeno je 10.000 kuna, a za programe Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani 2.000 kuna. Ugovore su primili Josip Krajči, Marica Tisaj i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Ugovori o financiranju iz Programa javnih potreba u kulturi SMŽ, u ponedjeljak, 20. lipnja u Novskoj dodijeljeni su još i za udruge i ustanove s područja općina Jasenovac i Hrvatska Dubica, te grada Novska.

2-KULTURA01_210616