RADNI SASTANAK S PREDSTAVNIKOM PODUZEĆA IMAO ELECTRIC

U uredu načelnika općine Lipovljani, u petak, 18. studenog održan je radni sastanak s predstavnikom slovačke tvrtke koja je zainteresirana za ulaganja na području općine Lipovljani, a nudi nove načine poslovne suradnje na području obnovljivih izvora energije i uštedi električne energije.

Općinski načelnik Mario Ribar, razgovarao je s Michaelom Girgašem, predstavnikom slovačke tvrtke ‘IMAO’, koja se bavi projektima povezanim s uštedama i obnovljivom energijom.

Predstavnik slovačke tvrtke predstavio je djelatnost tvrtke, ali i načine na koji bi mogli poslovno surađivati s Općinom Lipovljani, poput javno privatnog partnerstva u nekim projektima.

Općinski načelnik izrazio je zainteresiranost na području investiranja, posebno u štednu javnu rasvjetu, na području općine Lipovljani, za koju od prije nekoliko godina općina ima projektnu dokumentaciju, a koja je često puta problem na području općine, posebno u čestim pregorijevanjima sijalica, čime se povećavaju ne samo potrošnja električne energije, nego i troškovi godišnjeg održavanja.

Dogovoreni su novi poslovni sastanci, na kojima će se dodatno analizirati  trenutno stanje javne rasvjete, te kreirati smjerovi moguće suradnje, na kojima bi se konkretno razgovaralo o načinima ulaganja na području općine Lipovljani, za što postoji obostrana zainteresiranost.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA