PUNO PROBLEMA U RADU NOGOMETNOG KLUBA ‘CROATIA’ IZ KRIVAJA

Puno je problema bilo u prošloj godini, u radu Nogometnog kluba ‘Croatia’ iz Krivaja, no uprava na čelu s Oliverom Oračićem, predsjednikom kluba, trudila se, riješiti ih kako bi klub opstao i u ovim teškim vremenima. Najteži problem bio je oko nogometnog igrališta, no čini se, riješen je, pa bi i sportski rezultati trebali biti bolji u ovoj godini. Ti optimistički tonovi mogli su se čuti na godišnjoj Skupštini ‘Croatie’, održanoj u subotu, 21. veljače u krivajskom Društvenom domu.

Izvješće o radu NK ‘Croatie’ podnio je Oliver Oračić, a u njemu se je prisjetio prošle, 2014. godine, u kojoj je klub prošlu sezonu završio na 4. mjestu, s 8 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 6 poraza. No tada su, zbog neriješenih imovinskih odnosa sa zemljištem, na kom se nalazi nogometno igralište, i zabrane igranja, došli problemi gdje i kako odigrati utakmice, gdje igrati i organizirati memorijalni turnir? U suradnji s mjesnim odborom Krivaj, Krivajskom udrugom mladih i udrugom ‘Čuvari baštine’ organizirano je Rokovo i Memorijalni turnir ‘Goran Matešić’ u trajanju od 3 dana.

– Sezonu 2014./2015. započinjemo igrati na igralištu NK ‘Slavonac’ u Lipovljanima. No, ne možemo se baš pohvaliti s rezultatima, zbog lošeg odaziva igrača. Kraj polusezone završavamo na 8. mjestu, od 9 klubova u ligi, s čime nisu zadovoljni ni uprava, ni igrači – naglasio je u izvješću Oliver Oračić.

Za rad kluba u prošloj godini imali su 31.925 kuna, od čega je, za redovni rad, iz općinskog Proračuna dobiveno 24.000 kuna. Tijekom godine potrošili su 29.355 kuna, a financijsko izvješće pripremio je blagajnik kluba Danijel Kostadinović.

Izvješća o radu i financiranju kluba, članovi Skupštine su prihvatili i podržali Plan rada i financijskog poslovanju za 2015. godinu. Osim boljih sportskih rezultata očekuju i rješenje najvećeg problema oko nogometnog igrališta.

–  Nakon više sastanaka, i puno volje, da se klub ‘Croatia’ ipak održi i zadrži u natjecanju, postignut je dogovor oko igrališta. Moramo se puno zahvaliti Mariu Ribaru, načelniku općine Lipovljani i Željku Zoriću, vlasniku zemljišta, koji nam je ipak ustupio svoje zemljište na korištenje. Tako ćemo u skoro vrijeme, čim nam to vremenske prilike dozvole, početi raditi na uređenju igrališta, s ciljem da se što prije vratimo na svoj teren. Vjerujemo da će to biti do Rokova i našeg memorijalnog turnira – na kraju Skupštine optimističan je bio predsjednik NK ‘Croatie’.

Želju za uspješno rješavanje problema, na Skupštini je izrazio, i Zlatko Šepović, predsjednik Nogometnog središta Novska, i Ivan Magdić, dopredsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, koji je uspješniji rad u ovoj godini zaželio i u ime Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani. On nije bio u mogućnosti prisustvovati Skupštini, no pružio je puna podršku opstojnosti kluba i uređenju igrališta.

Bolju novu polusezonu i bijeg s začelja tablice obećao je predsjednik kluba, najavivši par pojačanja u momčadi ‘Croatie’, kako bi se tradicija nogometnog kluba u Krivaju nesmetano i uspješno nastavila u 2015. godini.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA