Proslavljen blagdan sv. Roka u Krivaju

         Misnim slavljem na otvorenom i rijetkim, nevelikim obiteljskim okupljanjima, proslavljen je blagdan sv. Roka u Krivaju, u nedjelju, 16. kolovoza. Zbog mjera zaštite od pandemije koronavirusa sav drugi program tradicionalnog obilježavanja Rokova u Krivaju, koji je pripremio mjesni odbor Krivaja, otkazan je prije 10-tak dana.

         Bogoslužje u čast sv. Roka služio je vlč. Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe, koju je preuzeo prije 5 godina, pa je Rokovo obilježeno i kao mala obljetnica zajedničkog djelovanja vjernika i župnika Pavlovića u lipovljanskoj župi. Bila je to prilika da se svi zajedno prisjete životnog puta sv. Roka, zaštitnika od kuge i sveca čitave Europe. Nakon propovijedi sv. Roku su upućene i molitve vjernika.

         Misno slavlje u Krivaju za Rokovo tradicionalno se održava na otvorenom u cintoru kapelice svetog Roka. U vrijeme borbe s pandemijom koronavirusa, uz međusobnu distancu, to je i preporuka nacionalnog Stožera civilne zaštite RH. Na njemu se, svake godine, okuplja stotinjak vjernika iz Krivaja i Lipovljana, a tako je bilo i ove godine. Na kraju misnog slavlja, župnik je uputio božji blagoslov, ali i želju da se okupi više vjernika kako se tradicija slavljenja Rokova u Krivaju ne bi ugasila.

Damir SMETKO