PROMOVIRANE SLIKOVNICE KOJE POMAŽU KOD ODGOJA I PRAVILNOG PONAŠANJA DJECE

Vrlo zanimljivo, kroz nastup Vile pričalice, Katija Romac iz Zagreba promovirala je svoje knjige-slikovnice, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani. Književni susret održan je u petak, 30. rujna, a promovirane su knjige ‘Zajc Ivek’ i ‘Djevojčica sa zlatnim pjegicama’.

Katija Romac, bavi se slikarstvom i pisanjem dječje književnosti, te radi s djecom u vrtićima i dječjim domovima. Inženjer je matematike i informatike, a živi i radi u Zagrebu. Svoje slikovnice za djecu i roditelje predstavlja poput kazališnog nastupa, u kom aktivno sudjeluju i oni kojima se knjige predstavljaju.

GEDSC DIGITAL CAMERATako je bilo i u lipovljanskoj Narodnoj knjižnici i čitaonici, u kojoj je Katija Romac za učenike trećeg razreda predstavila knjigu ‘Zajc Ivek’. To je ilustrirana priča o zecu buntovniku kroz koju djeca mogu naučiti kako prepoznati nasilno ponašanje djece u svojoj okolini. Knjiga ima i težnju biti priručnik za roditelje, kojima je od pomoći u odgoju i prepoznavanju ponašanja djece, posebno onih s problematičnim ponašanjem.

GEDSC DIGITAL CAMERAZa učenike četvrtog razreda lipovljanske osnovne škole Vila pričalica iz Zagreba prepričala je i predstavila knjigu ‘Djevojčica sa zlatnim pjegicama’. U njoj djevojčica s pjegicama i dječak Petar-Vjetar, prijateljstvom i ljubavlju za bližnjeg svog pobjede nepravdu i zločestog GEDSC DIGITAL CAMERAGrabišaku. U knjigama, priču razumjeti pripomažu i crteži Katije Romac pa su tiskane i Ilustracije, koje je autorica u punom formatu pokazala učenicima nižih razreda iz Lipovljana, tijekom prezentacije knjiga u knjižnici.

Uz odgojni karakter knjiga, za djecu od 4 do 8 godina i njihove roditelje, Katija Romac prodajom svojih knjiga pomaže i Gunji, stradaloj u poplavi zbog provale savskog nasipa prije 2 godine. Tako pola ostvarenih prihoda od prodaje ovih dviju knjiga ide za uređenje dječjeg vrtića u Gunji, pa je višestruko vrijedno nabaviti promovirane knjige-slikovnice i podržati njihovu humanitarnu nakanu.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA