PROMOVIRANA KNJIŽICA STIHOVA ‘U NJEDRIMA TIŠINE’

         Narodna knjižnica i čitaonica iz Lipovljana bila je domaćin promociji nedavno tiskane prve zbirke pjesama prof. Miroslava Lovčanina iz Novske. Predstavljanje zbirke pjesama ‘U njedrima tišine’, održana je u četvrtak, 14. veljače, a u programu su sudjelovale članice pjevačkog zbora ‘Lepeza’ Češke besede općine Lipovljani i članice knjižnice, odnosno KUD-a ‘Lipa’.

         Sve prisutne promociji prve knjige stihova prof. Miroslava Lovčanina iz Novske, pozdravila je Marica Tisak, knjižničarka lipovljanske knjižnice, nakon čega se prisutnim predstavio, osobno, i Miroslav Lovčanin. O zbirci stihova ‘U njedrima tišine’ govorila je prof. Mirjana Lončar. Toj je zbirci recenziju napisao, sada pokojni prof. Duško Lončar, a izdavač zbirke je Ogranak Marice hrvatske iz Novske.

         Svečanu notu promociji knjige stihova dale su i članice pjevačkog zbora ‘Lepeza’, Češke besede općine Lipovljani, čiji je član i Miroslav Lovčanin. Tek objavljene pjesme čitale su članice lipovljanske knjižnice i KUD-a Lipa, Mateja Dujić i Klara Ćosić. Osim pjesničkih uradaka, u zbirci se nalazi i nekoliko crteža Miroslava Lovčanina, kojima je ilustrirana ova zanimljiva knjižica.

DS