PROMOVIRANA KNJIGA NIKOLE ZEMANA ‘LIPOVLJANI KRONOLOGIJA DOGAĐAJA’

Promocijom knjige Nikole Zemana ”Lipovljani kronologija događaja”, započelo je ovogodišnje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Lipovljani. Treću knjigu domaćeg autora promovirao je prof. Franjo Horvat, urednik biblioteke ‘Zavičajna povijest’ pri ogranku Matice hrvatske Novska, u četvrtak, 16. listopada u novoj zgradi lipovljanske Knjižnice i čitaonice koja će do kraja godine otvoriti vrata svim ljubiteljima književnosti za svakodnevni rad i posjetu.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Promociju knjige ‘Lipovljani kronologija događa’ otvorila je knjižničarka Marica Tisaj, a autora knjige i sve ostale goste pozdravio je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

O vrijednosti tiskane knjige govorio je urednik biblioteke ‘Zavičajna povijest’ pri Matici Hrvatskoj, prof. Franjo Horvat. Istako je ponos tiskanom knjižicom u kojoj su kalendarski izneseni važni datumi o događajima i ljudima Lipovljana i njihove okolice, u kojoj je izneseno više od 1.500 raznih, vrlo zanimljivih, poučnih i korisnih povijesnih podataka. Osim zabilježenih događaja, u knjizi je tiskano i 100-tinjak važnih fotografija, koje se odnose na objavljene KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApodatke o događajima, pa je izdana knjiga ‘Lipovljani kronologija događaja’ izvrstan primjer čuvanja i prezentiranja svoje povijesne baštine, kakvu bi trebalo imati svako naše naselje.

Na pomoći u pripremi i izdavanju knjige mnogima se zahvalio osobno autor, Nikola Zeman, koji u rukopisu ima zapisano još važnih povijesnih podataka iz drugih područja života u Lipovljanima, i čeka njihovo objavljivanje.

Promociju knjige Nikole Zemana ‘Lipovljani kronologija događaja’, koja ima svrhu boljeg poznavanja prošlosti lipovljanskog područja, uključujući tu i naselja župe Lipovljani, uveličali su lijepim glazbenim brojevima Miroslav Horvat i Bogdan Hnatjuk. Uz veliki interes za objavljenu knjigu, započeo je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige u Lipovljanima.    (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA