Priređen veseli doček sv. Nikole i darivanje djece općine Lipovljani

         Na radost djece, najmlađih žitelja općine Lipovljani, kojih je više od 600, uoči blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece i pomoraca, i ove godine je organiziran doček tog zaštitnika koji ih nesebično daruje. U četvrtak, 5. prosinca predvečer zapjevalo se, i zaplesalo, na pozornici Društvenog doma u Lipovljanima na dočeku svetog Nikole, koji je kao i prijašnjih godina bio potpuno popunjen djecom i njihovim roditeljima .

         Učenici Osnovne škole iz Lipovljana, predvođeni učenicima i učiteljicama iz područne škole Piljenice, priredili su pozdravni program svetom Nikoli, a u tome su im pomogli i vršnjaci iz matične škole, pjevači KUD-a ‘Lipa’, polaznici Dječjeg vrtića u Lipovljanima i scenska rasvjeta ‘Boja noći’.

         Kad se sveti Nikola pojavio na pozornici, djeca su ga sa zanimanjem okružila, a on je od njih zatražio da mu obećaju kako će i dalje biti dobra. Zahvalio je za doček i pozvao ih da na povratku kući ponesu poklon kojim ih dariva.

         To što poklon nije imao šibu, kao tradicionalni dodatak daru, nije previše važno, no sveti Nikola već zadnjih par godina dolazi djeci u Lipovljane bez Krampusa, iako ga ona očekuju. Uostalom, Krampus i sveti Nikola dio su iste legende, pa bi bilo lijepo da tako i ostane. Kako nije bilo Krampusa, neka djeca nisu se željela fotografirati samo sa svetim Nikolom, koji je mnogima ispunio želju i u parku ‘izdržao’ duže fotografiranje s djecom, a i s nekim roditeljima.  

         Veselim dočekom svog zaštitnika i bogatim darivanjem, sva djeca općine Lipovljani, blagdan sv. Nikole, zaštitnika najmlađih, već godinama dočekuje uz pažnju, ljubav i poklone.

Damir SMETKO