PRIREĐEN PRIJEM ZA ŽUPNIKA JOSIPA BOGOVIĆA

Dugogodišnji svećenik požeške biskupije Josip Bogović, u nedjelju, 17. kolovoza preuzeo je službu župnika u župi sv. Josipa u Lipovljanima. Tim povodom, u srijedu, 20. kolovoza priređen mu je prijem kod Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, na kojem su još bili Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani.

1-IMAG0096                U nedjelju, 17. kolovoza, u službu novog župnika katoličke župe u Lipovljanima, na svetoj misi u župnoj crkvi sv. Josipa, uveden je svećenika Josip Bogović, kojeg je na tu službu postavio biskup Antun Škvorčević. Rođeni Slavonac, župnik Bogović, do sada je, 4-IMAG0104uglavnom, i službovao po slavonskim župama, a došao je iz župe sv. Ilije u Brodskom Stupniku. Kratko se predstavio općinskom čelništvu, spomenuo župe u kojima je do sada službovao i izrazio želju za dobrom suradnjom s lokalnom vlašću.

Novom župniku općinu Lipovljani predstavio je načelnik Mario Ribar. Naglasio je i tradicije koje općina Lipovljani ima u školstvu, vatrogastvu i vjerskim običajima, koji su zanimljivi i kao turistički potencijali. Predstavljena su i naselja općine Lipovljani, te trenutni projekti na uređenju komunalne infrastrukture.

Župnik Josip Bogović zahvalio je za prijem, naglasio je kako u lipovljanskoj župi želi djelovati prije svega duhovno. Zaželio je dobru suradnju s općinskom vlašću kako bi se nastavila započeta obnova, prije svega, župne crkve sv. Josipa, ali i crkvenih građevina po župi.

Mario Ribar je naglasio da će se u zajedničkoj suradnji nastaviti obnavljati župna crkva, spomenik kulture nulte kategorije, traženjm financijskih sredstava preko programa i uz potpunu transparentnost projekata i izvođenja radova.

Cilj prvog prijema novog župnika lipovljanske župe Josipa Bogovića, kod općinskog načelnika Maria Ribara i njegovih suradnika, bila je dobrodišlica župniku i pružanje podrške njegovom radu, te želja za nastavljenjem zajedničkog rada na uređenju sakralnih objekata.

Damir SMETKO

2-IMAG0099