PRIPREMLJEN PRVI OVOGODIŠNJI REBALANS OPĆINSKOG PRORAČUNA

U četvrtak, 29. svibnja, s početkom u 19 sati održat će se 7. sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani. Sjednicu je sazvala predsjednica vijeća Anka Doležal, a za dnevni red sjednice pripremljena je 21 točka.

Nakon aktualnog sata, vijećnici će raspravljati o godišnjem izvršenju općinskog Proračuna za prošlu godinu, o izvršenju razvojnih programa, te o prijedlogu odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2013. Na to će se nadovezati i izvješća o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture za prošlu godinu i programu gradnje objekata komunalne infrastrukture na području općine Lipovljani.

Poslje toga na dnevnom redu će se naći prve ovogodišnje izmjene i dopune općinskog Proračuna za tekuću godinu. Uz izmjene Proračuna, raspravit će se i o izmjenama koje uzrokuje prvi ovogodišnji rebalans Proračuna, pa će se raspraviti i o izmjenama u Planu razvoja za 2014. godinu, Programu gradnje komunalne infrastrukture i Programu odgoja i obrazovanja općine Lipovljani za 2014. godinu.

Vijećnici će na 7. sjednici raspraviti i o financijskom izvješću Dječjeg vrtića Iskrica i planu upisa za 2014./2015. godinu.

U zadnjem djelu najavljene sjednice na dnevnom redu bit će izmjene rješenja o imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, prijedlog za imenovanje sudaca porotnika, odluka o provedbi izbora za članove Vijeća mjesnih odbora, odluka o izmjeni odluke o komunalnom doprinosu, davanje suglasnosti na prijedlog Statuta Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, obavijest o imenovanju privremenog ravnatelja knjižnice i čitaonice, odluka o dodjeli jednokratne pomoći i prijedlog Strateškog plana gospodarskog razvoja općine Lipovljani do 2014. do 2017. godine.