PRIDRUŽITE SE HUMANITARNOJ AKCIJI SKUPLJANJA PLASTIČNIH ČEPOVA SVIH VRSTA

Asocijacija žena HSS-a, ‘Hrvatsko srce’ općine Lipovljani priključila se humanitarnoj akciji ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’, koju organizira Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca, pa poziva sve stanovnike općine Lipovljani, ali i sve ostale da se uključe u akciju. Udruga je na više mjesta već postavila kutije u koje se mogu donijeti skupljeni čepovi, a u svakom naselju općine Lipovljani postoji osoba kod koje se, također, mogu donijeti prikupljeni čepovi, kako bi sudjelovanje u akciji bilo što jednostavnije i učinkovitije.

Cilj humanitarne akcije ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’, za koju treba imati samo dobru volju, je taj da se od novca prikupljenog reciklažom skupljenih čepova plastičnih boca, sufinancira kupnja skupih lijekova za liječenje članova Udruge oboljelih od leukemije i limfoma RH. Akcija prikupljanja čepova pokrenuta je u Čakovcu, a tom vrlo plemenitom cilju pridružila se i Asocijacija žena HSS-a ‘Hrvatsko srce’ općine Lipovljani, kroz organizaciju prikupljanja, a svaki stanovnik općine Lipovljani, i svi ostali, poput gospodarstvenika ili ugostiteljskih objekata mogu sudjelovati u akciji i doprinijeti humanoj potrebi.

Vrlo je važno znati da se u pripremljene kutije mogu donijeti samo plastični čepovi svih vrsta, ali ne metalni, pluteni, papirnati ili gumeni čepovi. No, plastični čepovi mogu biti od svih boca, i od onih za koje se može dobiti povratna naknada, ali i od onih za koje se ne može dobiti povratna naknada, kao npr. od boca za ulje, od boca octa, šampona, mlijeka ili jogurta, omekšivača, od pakovanja paste za zube, i slično.

Nakon što se prikupe prve količine, čepovi će se proslijediti u Čakovec, a javnost će o tome biti obaviještena.

Za sada su postavljene kutije, u koje se mogu donijeti čepovi na ulazu u zgradu Općine Lipovljani, odnosno u predvorju Društvenog doma u Lipovljanima, u zgradi Osnovne škole u Lipovljanima i Dječjeg vrtića Lipovljani. Kutije su označene plakatima akcije.

Prikupljene čepove možete i donijeti, ili javiti da ih imate:

Dubravki HUBAK, mob. 091-568 6590, u LIPOVLJANIMA, 

Ljiljani TOMIĆ, mob. 098-953 0902, u KRALJEVOJ VELIKOJ, 

Nadi NOVOTA, mob. 091-1286 725, u KRIVAJU i

Damiru KVATERNIKU, mob. 098-677 494, u PILJENICAMA.

                Uključite se! Možemo puno pomoći, uz malo dobre volje!

1-cepovi (2)