PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE, KOLINDA GRABAR – KITAROVIĆ, POSJETILA DJEČJI VRTIĆ U LIPOVLJANIMA I ŠUMARSKI FAKLUTET NA OPEKAMA

                Drugog dana rada izmještenog Predsjedničkog ureda na područje Sisačko-moslavačke županije, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, obišla je najistočniji dio županije, od Popovače do Hrvatske Dubice, a među ostalim, na tom putu boravila je i na području općine Lipovljani. U četvrtak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u dopodnevnim satima, nakratko je posjetila Dječji vrtić ‘Iskrica’ u Lipovljanima, te na Opekama, Općinu Lipovljani i Šumarski fakultet zagrebačkog Sveučilišta.IMG-20181206-WA0027

                Ispred zgrade Dječjeg vrtića u Lipovljanima, Kolindu Grabar Kitarović, predsjednicu Republike Hrvatske, dočekali su Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Marija Duda, ravnateljica lipovljanskog Dječjeg vrtića. Predsjednica države obišla je polaznike Dječjeg vrtića, donijela im košaru slatkiša i košaru igračaka, te se kratko zadržala s njima u igri i razgovoru. Polaznici vrtića predsjednici Republike Hrvatske poklonili su čestitku za Božić i Novu godinu, svoj crteže, ali i radove koje su na nedavnoj zajedničkoj radionici s roditeljima, izrađivali za predstojeće božićne blagdane.

IMG-20181206-WA0044                Nakon posjete Dječjem vrtiću u Lipovljanima, predsjednica države uputila se na Opeke. Pred objektima Šumarskog fakulteta na Opekama dočekali su ju Tibor Pentek, dekan Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sa suradnicima, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani i Ljiljana Tomić, zamjenica općinskog načelnika.

Dobrodošlicu na Opeke zaželjeli su joj, također, članovi obitelji Turas, s dobrim željama i buketom cvijeća u svoje ime i zaposlenika na Opekama. Na radnom sastanku, predsjednici Republike Hrvatske i vodstvu Sisačko-moslavačke županije, na čelu sa županom Ivom Žinićem, dekan Tibor Pentek DSC_1022predstavio je Opeke, nastavno-istraživački centar i mjesto terenske nastave studenata Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obilježavanje 120 godina fakulteta, te ulaganje u OPG fakulteta u Kraljevoj Velikoj.

Potom je Nikola Horvat predstavio općinu Lipovljani, njena naselja, njenu multikulturalnost i program razvoja. Naglasio je problem iseljavanja, koji sve više uzima maha i na području općine Lipovljani, potrebu razvoja gospodarstva i turističku i multikulturnu manifestaciju ‘Lipovljanske susrete’. Zahvalio je predsjednici za dosadašnja pokroviteljstva nad ‘Susretima’, a uputio DSC_1000je poziv predsjednici Republike da iduće godine dođe na ‘Lipovljanske susrete’ i svečano ih otvori jer su 10. obnovljeni ‘Susreti’ po redu.

Čelništvo Općine Lipovljani potom su predali poklone predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Uz poklon od proizvoda lokalnog OPG-a, predsjednica se posebno obradovala prigodno izrađenoj hranilici za psa, koja je izrađena za nedavno usvojenog psa Kiku. Predsjednica je zahvalila za poklone, poželjela uspjeh u radu i nastavila put prema Brestači, Novskoj, Jasenovcu i Baćinu.

Damir SMETKO