POZIV NA EDUKATIVNI SUSRET „ZAŠTITA OSOBA TREĆE ŽIVOTNE DOBI“

Zaštita osoba treće životne dobi

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Policijska uprava Sisačko-moslavačka organiziraju preventivni edukativni susret pod nazivom „Zaštita osoba treće životne dobi“ koju će voditi vanjska stručna suradnica PU Sisačko-moslavačke, dr. sc. Daša Poredoš Lavor, koja je i predstavnica Građanske inicijative „Moj grad Sisak, te policijski službenici za prevenciju Slavko Jerković i Srećko Pejnović.

Na susretu bit će riječi o osobitostima života osoba starije životne dobi, životnim gubicima i rizicima koji posredno ili neposredno mogu ugroziti dostojanstvo i kvalitetnu života starijih osoba, zaštiti od prijevara, štetnih imovinskih ugovora, te dostupnim izvorima podrške u zajednici.

Susret će se održati u utorak, 15. svibnja 2018. godine u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani (Trg hrvatskih branitelja 14) s početkom u 9.30 sati. Umirovljenici i svi zainteresirani za ovu temu dobro su došli.

Navedena aktivnost dio je projekta „Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“,  financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Općina Hrvatska Dubica i Općina Lekenik. Projekt se provodi uz podršku suradnika i zajednice tijekom cijele 2018. godine.