POTPISANI UGOVORI O ZAPOŠLJAVANJU 23 NEZAPOSLENIH NA ‘JAVNIM RADOVIMA’ U OPĆINI LIPOVLJANI

Općina Lipovljani, Narodna knjižnica i čitaonica, Dječji vrtić ‘Iskrica’ i DVD Lipovljani i ove godine nastavljaju suradnju sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u provođenju projekta zapošljavanja nezaposlenih osoba sa svoga područja.

Kroz projekt ‘Pomoć zajednici’, Revitalizacija javnih površina i zaštita okoliša, na rok od 6 mjeseci, u tzv. ‘javnim radovima’ zaposleno je 23 nezaposlene osobe s područja Općine Lipovljani, a ugovor o suradnji i financiranju novo zaposlenih djelatnika potpisan je u utorak, 4. srpnja u uredu načelnika općine Lipovljani.

Na ‘javnim radovima’ na području općine Lipovljani počelo je raditi 23 nezaposlenih osoba, kojima se na taj način omogućava polugodišnje zaposlenje, ostvarivanje prihoda i njihovo vraćanje u svijet rada.

Prema pripremljenim programima Općina Lipovljani zaposlila je 9 djelatnika, općinska ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani 5 djelatnika, Dječji vrtić ‘Iskrica’ 3 djelatnika i Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipovljani 6 djelatnika.

Stoga su u uredu načelnika Općine Lipovljani, u utorak, 4. srpnja ugovore o suradnji potpisali Nikola Horvat, u ime Općine Lipovljani, Marica Tisaj u ime Narodne knjižnice i čitaonice, Marija Duda u ime Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ i Sonja Repić, v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Kutine. Zlatko Pješ, u ime DVD Lipovljani, ugovor je potpisao nekoliko dana ranije.

Na uspješnoj suradnji predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanja, prilikom potpisivanja ugovora, osobno je zahvalio općinski načelnik Nikola Horvat, koji je naglasio da je provođenje ovakvih programa zapošljavanja važno za nezaposlene s područja općine Lipovljani, kojima se osigurava zaposlenje u trajanju od pola godine. Za lokalnu zajednicu to je važno zbog radova koji će se odraditi, a ne bi bili izvršeni da nema programa ‘javnih radova’. Zahvalio se i u ime svih zaposlenih upoznavajući čelništvo HZZ Kutina s poslovima koje će zaposleni obavljati.

Već početkom zapošljavanja sa svim djelatnicima održana je koordinacija na kojoj je bilo govora o poslovima koji čekaju zaposlene u ‘javnim radovima’, te načinima suradnje i organizaciji posla.

Poslije potpisivanja ugovora o 100% financiranju zaposlenih djelatnika na ‘javnim radovima’, koji su ukupno vrijedni blizu 550.000 kuna, Sonja Repić sa suradnicom  Marinom Tomac je obišla neke od zaposlenih djelatnika koji su taj dan radili na uređenju parka u centru Lipovljana. Izvršena je tako kontrola poslova, a razgovaralo se o snalaženju u radu na ‘javnim poslovima’. Uposlene djelatnice izrazile su svoje zadovoljstvo zapošljavanjem i programom rada kojeg izvršavaju za zajednicu.