POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU STUDENATA S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI

Općinsko vijeća općine Lipovljani donijelo je, na zadnjoj sjednici održanoj 15. prosinca, odluku o dodjeli 4 nove stipendije studentima s područja općine Lipovljani. Svečano potpisivanje ugovora održano je u općinskoj vijećnici u srijedu, 21. prosinca.

                Na potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Lipovljani došle su, u pratnji roditelja, dvije studentice Kristina Rožić i Antonija Mokoš. Zbog obveza na fakultetu, ugovore o dodjeli stipendije naknadno će se potpisati sa stipendistima Markom Tones i Terezijom Bem.  

                Studentice i njihove roditelje na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli stipendija Općine Lipovljani, srdačno je pozdravio Mario Ribar, općinski načelnik. Istaknuo je kako se Općina Lipovljani, u okviru svojih mogućnosti, brine o stipendiranju studenata s područja općine. Ove godine su dodijeljene 4 nove stipendije, a još 5 studenata stipendira se dodijeljenim stipendijama iz prijašnjih godina.

                O provedenom javnom natječaju za dodjelu stipendija kratko je izvijestila Natalija Rohan, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lipovljani, a studentima je pojasnila prava i obveze iz ugovora.

                Studentica prve godine kulturologije Sveučilišta u Osijeku, Kristina Rožić iz Piljenica, i studentica prve godine Pravnog fakulteta u Zagrebu, Antonija Mokoš iz Lipovljana, uz Maria Ribara, načelnika Općine Lipovljani, potpisale su ugovor o stipendiranju. Potpisivanje ugovora još očekuje Marka Tonesa iz Krivaja, studenta prve godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i Tereziju Bem, studenticu prve godine Šumarskog fakulteta u Zagrebu.

                Na kraju svečanog potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija, mladim studentima čestitao je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i zaželio im brzo i uspješno studiranje. Ako budu redoviti studenti, mjesečnim stipendijama u iznosu od 700 kuna, Općina Lipovljani će ih pratiti do završetka studija.

Damir SMETKO