POTPISAN UGOVOR SA MINISTARSTVOM KULTURE VRIJEDAN 150.000 KUNA

Općina Lipovljani je prošle godine na Javni poziv Ministarstva kulture za 2014. godinu prijavila projekt dovršetka i opremanja knjižnice i čitaonice u Lipovljanima.

Od Ministarstva kulture su krajem ožujka 2014. godine odobrena sredstva prema programu investicijskih potpora, te je stoga u petak, 11. travnja u Uredu načelnika potpisan i Ugovor o sufinanciranju nastavka unutrašnjeg uređenja knjižnice i čitaonice vrijedan 150.000 kuna.

Podsjetimo, prošle i početkom ove godine dovršena je 5.faza na uređenju objekta knjižnice i čitaonice u Lipovljanima u koju je uloženo oko 300.000  kuna, kojim su se financirali radovi na katu objekta knjižnice i čitaonice, a kojim su izvršeni građevinski, keramičarski i elektroinstalacijski radovi.

Ove godine se u nastavak uređenja knjižnice i čitaonice planira uložiti oko 350.000,00 kuna, što bi trebalo biti dovoljno za kompletno opremanje i dovršetak ovoga objekta.

Realizacijom ovoga projekta  Općina Lipovljani će dobiti multifunkcionalni objekt za više namjena, a prvenstveno zgradu knjižnice i čitaonice, ali i prostor za rad mnogobrojnih udruga i ustanova.

slider3