POSJETILI UČENIKE PRVOG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA, KRALJEVOJ VELIKOJ I PILJENICAMA

Dana 5. rujna učenike prvog razreda u matičnoj školi, te učenike područnih škola Kraljeva Velika i Piljenice posjetio je načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat, u pratnji ravnateljice Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, Mirjane Faltis. Načelnik je učenike razveselio košaricama sa slatkišima te im poželio uspješnu novu školsku godinu. Nakon obilaska škola, ravnateljica je načelnika upoznala s projektima i aktivnostima koje se očekuju u ovoj školskoj godini. Sa zadovoljstvom i riječima podrške načelnik je zaželio puno uspjeha te ponudio suradnju i pomoć.

Iako o osnovnom školstvu na području općine zakonski brinu županije, u uređenju prostorija škola sa značajnim sredstvima sudjeluje i Općina Lipovljani, sve u cilju da se što više poboljšaju uvjeti obrazovanja jer se u zgrade škole nije ulagalo godinama.

Tako je u kraljevčanskoj područnoj školi pretprošle godine potpuno uređen sanitarni čvor, zamijenjena je dotrajala drvena stolarija novom, a prošle godine uređeno je i centralno grijanje. Obavljenim poslovima i uređenjem iskazano je zadovoljstvo učitelja i učenika, a za te radove, samo iz općinskog proračuna općine Lipovljani u proteklih dvije godine, izdvojeno je oko 55.000 kuna.

U područnoj školi u Piljenicama radi se u dva kombinirana razreda na katu školske zgrade. Tehnička opremljenost škole je dobra, a od velikog je značaja i nova stolarija koja je ove godine postavljena na školskoj zgradi umjesto dotrajale stare drvene stolarije, kroz koju je pri jačoj kiši voda ulazila u učionice. I ove radove sufinancirala je Općina Lipovljani, za što je izdvojeno 40.000 kuna.

Da se suradnja Općine Lipovljani i Osnovne škole u Lipovljanima nastavlja i dalje, pokazuje činjenica da je u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom izrađen projekt Energetske obnove fasade škole i školske dvorane u Lipovljanima, što je Općina Lipovljani sufinancirala iznosom od 40.000 kuna. Projekt  vrijedan oko 6.730.000,00 kuna trebao bi započeti sa realizacijom 2018. godine, a Općina Lipovljani će za sufinanciranje ovog projekta izdvojiti 300.000 kuna, iznos koji će se osigurati općinskim proračunom za 2018. godinu. Također, tijekom ljetnih praznika u matičnoj školi izrađena je unutarnja hidrantska mreža, radovi koje je općina sufinancirala iznosom od 25.000 kuna.