Posjet književnice Maje Brajko-Livaković

U četvrtak, 25. veljače 2016. godine, u školskoj knjižnici u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Lipovljani te izdavačkom kućom Alfa ugostili smo književnicu Maju Brajko-Livaković. Književnica je učenicima petih razreda i njihovim učiteljima predstavila svoje knjige: Stakleni dvorac, Finka Fi, Kad pobijedi ljubav, Nije fer i Nemoj nikome reći.

2-DSCN1937Na početku književnoga susreta sve nas je srdačno pozdravila ravnateljica koja nam je  predstavila našu gošću. Učenici su već bili upoznati s djelom Maje Brajko-Livaković jer su čitali  njeno djelo Finka Fi za lektiru. Književnica je s učenicima razgovarala o važnosti čitanja i ljubavi prema čitanju i knjigama, a zatim im je predstavila i svoja djela. Fantastični roman Stakleni dvorac govori o tome kako bi sumorno izgledao svijet bez djece. Romani Kad pobijedi ljubav, Nije fer i Nemoj nikome reći romani su o problemima odrastanja za tinejdžere. Pripovijetka Finka Fi govori o životu i razumijevanju, bilo je to djelo o kojemu su učenici postavljali najviše pitanja.

Na kraju druženja književnica nam je pročitala ulomak iz svoga djela Finka Fi.

Veselimo se novim književnim susretima koji su uvijek dobar poticaj za upoznavanjem i otkrivanjem novih autora te čitanjem njihovih djela.

1-DSCN1935 3-DSCN1938 5-DSCN1940