Položeni vijenci i upaljene svijeće uz Dan općine i Dan župe Lipovljani

         Na blagdan sv. Josipa, nebeskog zaštitnika rimokatoličke župe Lipovljani, uz koji se još obilježavaju Dan općine Lipovljani i Dan Osnovne škole Josipa Kozarca, u utorak, 19. ožujka položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve umrle ili poginule župljane župe Lipovljani.

         Kod Velikog križa na mjesnom groblju u Lipovljanima, izaslanstvo Općine Lipovljani, koje je vodio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, položilo je vijenac i upalilo svijeće, nakon čega je izaslanstvo lipovljanskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata također položilo vijenac i upalilo svijeće.

         Polaganju vijenaca pridružili su se članovi i čelnici 15-tak udruga, društava i općinskih ustanova, koji su za svoje članove, ali i za sve preminule s područja župe Lipovljani upalili svijeće pred Velikim križem. Prije polaganja vijenaca, za preminule je održana minuta šutnje, a poslije polaganja vijenaca održana je kratka, zajednička molitva.

         Svi prisutni na polaganju vijenaca kod Velikog križa, nakon toga, otišli su u župnu crkvu na svečano misno slavlje u čast sv. Josipa, zaštitnika župe Lipovljani, ali i čitave Hrvatske.

Damir SMETKO