POLAGANJE VIJENACA POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SVIH SVETIH

Povodom obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana, a u spomen na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, te za sve sahranjene na mjesnom groblju, u četvrtak 31. listopada s početkom u 15,30 sati na mjesnom groblju u Lipovljanima izaslanstvo Općine Lipovljani, predvođeni načelnikom Mariom Ribarom, zamjenikom načelnika, Tomislavom Lukšićem i predsjednicom općinskog Vijeća Ankom Doležal, položit će vijence i zapaliti  svijeće kod centralnog križa podignutog u spomen poginulih hrvatskih branitelja i kod spomenika žrtava fašizma. Uz zajedničku molitvu koju će predvoditi vlč. Darijo Šimić, prisjetit će se svih najmilijih koji više nisu među nama.

Svi sveti su dan kada se paljenjem svijeća podno križeva i kapelica prisjećamo onih koji više nisu s nama, s nadom da su svi oni u svjetlu vjere pronašli svoj mir.

Spomen na svete mučenike u kršćanskoj se tradiciji slavi od 4. stoljeća, no tek je 835. papa Grgur IV. odredio da se u cijeloj Crkvi svetkovina Svih svetih slavi 1. studenoga. Spomendan mrtvih, odnosno Dušni dan, 2. studenoga, počeo se obilježavati od početka 11. stoljeća i ubrzo se proširio među narodima.

Ovom prilikom čelništvo općine poziva sve mještane Općine Lipovljani da se pridruže zajedničkoj molitvi i blagoslovu.