Podjelom startnih brojeva svečano otvoreno 12. državno natjecanje šumarskih radnika sjekača

         Na 12. državnom natjecanju šumarskih radnika sjekača, što će se održati u Lipovljanima, u subotu, 24. kolovoza, okupilo se 19 ekipa iz Hrvatske, te po jedna ekipa iz susjednih Slovenije i Mađarske. Svečano otvorenja državnog natjecanja šumarskih radnika održano je u petak, 23. kolovoza navečer, na centralnoj pozornici ‘Lipovljanskih susreta 2019.’ pred mnoštvom posjetitelja i okupljenih šumara.

         O samom natjecanju šumarskih sjekača u Hrvatskoj i nastupima na svjetskim prvenstvima šumara, na početku svečanog otvorenja, govorio je Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave ‘Hrvatskih šuma’ d.o.o. Natjecateljskim ekipama, obratio se i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je svim natjecateljima poželi uspješno natjecanje, lijep i ugodan boravak u Lipovljanima i na ‘Lipovljanskim susretima’. Budućim pobjednicima natjecanja u Lipovljanima zaželio je uspješan nastup i odlično zastupanje hrvatskih šumara na Svjetskom prvenstvu iduće godine.

           Šumare je srdačno pozdravio i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, zaželio im je uspješno natjecanje i proglasio ga otvorenim. Nakon toga, svim natjecateljima uručeni su startni brojevi, a ”Lipovljanski susreti’ nastavljeni su zabavnim programom, koncertom grupa ‘Begini’ i ‘Opća opasnost’.

Damir SMETKO