POBIJEDILA EKIPA ZAGREBAČKE ULICE

Malonogometni ‘Turnir ulica’

POBIJEDILA EKIPA ZAGREBAČKE ULICE

 

Ovogodišnji ljetni malonogometni turnir, koji je započeo 10. kolovoza pod nazivom ‘Turnir ulica Lipovljana’, svoj završetak imao je u nedjelju, 26. kolovoza u okviru ”Lipovljanskih susreta 2012”. Pobijedila je ekipa Zagrebačke ulice, a finalne utakmice igrane su u sportskoj dvorani Osnovne škole Josipa Kozarca jer je loše vrijeme spriječilo odigravanje završnice turnira na igralištu u centru Lipovljana.

Od 10. do 12. kolovoza odigrana su prva tri kola po liga sistemu, u dvije skupine razvrstanih malonogometnih ekipa iz Lipovljana i njihovih gostiju, a još tri kola odigrana su od 17. do 19. kolovoza. Najbolje ekipe iz svake skupine igrale su u finalu turnira, a drugoplasirane ekipe borile su se za 3. mjesto. Završetak malonogometnog ‘Turnira ulica’ zamišljen je ujedno i kao završetak sportskog dana ”Lipovljanskih susreta” pa je prava šteta što je vrijeme pokvarilo odigravanje utakmica na otvorenome.

U 20 sati zadnjeg dana ovogodišnjih ”Lipovljanskih susreta” započela je utakmica između malonogometnih ekipa ”Željanska ulica” i ekipe iz Krivaja. Nakon dugog razdoblja u igri u izjednačenom tonu, pred kraj utakmice Krivajci su se bolje snašli i pobijedili Željansku ulicu s 4:1 te osvojili 3. mjesto ovogodišnjeg turnira.

Nakon predaje pehara za osvojeno 3. mjesto, započela je utakmica za pobjednika ljetnog malonogometnog turnira. Sastale su se ekipe Kolodvorske i Zagrebačke ulice, stari sportski protivnici na malonogometnim turnirima. Igralo se čvrsto. Žustro i požrtvovano. Vidjelo se da su najbolje ekipe u finalu turnira. Utakmica je bila izjednačena i napeta. Pa iako je ekipa Kolodvorske ulice povela, nogometaši iz Zagrebačke ulice u samom finišu utakmice i turnira uspjeli su preokrenuti rezultat i pobijediti s 3:1. ‘Turnir ulica’ pripao je ove godine malonogometnoj ekipi ‘Zagrebačke ulice’.


Plesno-navijačko-akrobatski klub ‘Iskrice’ stalni su pratitelji sportskih događanja u Lipovljanima. I ovog puta su u nekoliko navrata oduševile svojim nastupima tijekom završetka turnira. (Damir SMETKO)