OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ‘ŠUMA OKOM ŠUMARA’

U okviru Dana Josipa Kozarca, šumara i književnika, ali i Dana župe i općine Lipovljani, u subotu, 14. ožujka navečer, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani svečano je otvorena izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’. Na izložbi je postavljeno 70-tak fotografija s 10. međunarodnog salona fotografija 2013., kojeg organizira Hrvatsko šumarsko društvo.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Salon fotografija posvećen šumama i životu u njemu, od 2004. godine organizira Hrvatsko šumarsko društvo. S fotografijama na natječaju mogu sudjelovati samo profesionalni šumari, a kroz godine izložba fotografija prerasla je u međunarodni salon na kojem se natječu šumari iz mnogih europskih i zemlja SAD-a. Na 10. salon fotografija 2013. ‘Šuma okom šumara’ svoje radove je poslalo 48 autora s 418 fotografija. Za izlaganje su odabrane 263 fotografije od 44 autora, a najbolje ocjenjene fotografije izložene su u Lipovljanima, jer zbog ograničenog prostora, cijeli postav izložbe nije mogao biti izložen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA   Svečano otvorenje započela je pjevačka grupa KUD-a Lipa, a sve posjetitelje pozdravila je Marica Tisaj, kao domaćin izložbe. Potom je goste i izvođače programa pozdravio i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, koji je naglasio stalnu povezanost Lipovljana i šumara, uzgojitelja i čuvara naših hrastovih šuma.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA              Izložbu fotografija ‘Šuma okom šumara’, u ime Hrvatskog šumarskog društva, otvorio je šumar Damir Šlogar iz Kutine. Tom prigodom je naglasio kako s velikim zadovoljstvom Hrvatsko šumarsko društvo izlaže fotografije u Lipovljanima jer je to baš primjeren sadržaj uz Dane Josipa Kozarca, koji se po treći puta organiziraju u Lipovljanima, uz Dan općine i Kozarčev rođendan, 18. ožujka.

Na kraju svečanog otvorenja izložbe fotografija zasvirali su i zapjevali tamburaši KUD-a ‘Lipa’, a svi prisutni s radošću su razgledali raznolike fotografije koje su zabilježili šumari u Hrvatskoj i više europskih zemalja.            (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA