Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani – Noć knjige 22. travnja 2016.

Po prvi puta 22. travnja ove godine u našoj školskoj knjižnici obilježena je Noć knjige. Manifestacija koja promiče ljubav prema knjizi i čitanju. Ove smo godine u noći knjige obilježili i važne obljetnice: 400. obljetnicu smrti pisaca Shekespearea i Cervantesa, 100. obljetnicu izdavanja „Priča iz davnine“ Ivane Brlić-Mažuranić i 110. obljetnicu smrti Josipa Kozarca. Te je u knjižnici priređena mala izložba različitih izdanja djela „Priče iz davnine“ te razglednica na istu temu.

Na matineji noći knjige prisustvovali su učenici nižih razreda i njihove učiteljice, a svojim ih je posjetom iznenadila Ivana Brlić-Mažuranić (učiteljica Ksenija Dokmanić) koja im je pričala o svome životu i djelima, odgovarala na njihova pitanja te im pročitala ulomak iz bajke „Šuma Striborova“. Nakon toga učenici su pogledali crtani film „Šuma Striborova“, a zatim izrađivali lutke likova iz filma od kuhača te s njima odglumili nekoliko scena.

U večernjim satima program se također odvijao u školskoj knjižnici, a nazočni su bili učenici viših razreda iz Lipovljana, roditelji i učitelji. Program je započeo uvodom u kojem je knjižničar izložio važnost čitanja i upoznao nas s obljetnicama koje ove godine obilježavamo. Uslijedili su humoristični skeč, dijalog iz „Romea i Julije“, izlaganje o životu i djelu Shakespearea te čitanje soneta, monolog „Sancho Panza“, izlaganje o Cervantesu, radionica kazališta sjena „Lutajući vitez“ te prezentacija i čitanje ulomaka iz djela Josipa Kozarca.

Ana Doležal

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani – Noć knjige

http://www.os-jkozarca-lipovljani.skole.hr/?news_hk=1&news_id=2564&mshow=840#mod_news