Općina Lipovljani potpisala Ugovor na županijskom projektu “Poduzetnički krediti 2016”

Ugovore o partnerstvu na provedbi županijskog projekta “Poduzetnički krediti 2016.” potpisani su u ponedjeljak, 2. svibnja s predstavnicima dvanaest jedinica lokalne samouprave s područja Sisačko-moslavačke županije. Time su ovi gradovi i općine osigurali sudjelovanje poduzetnika sa svoga područja u ovoj mjeri, jednoj od osam poticajnih mjera iz Operativnog plana poticanja malog gospodarstva i turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom ove godine.

Potpisivanjem Ugovora o partnerstvu na provedbi projekta “Poduzetnički krediti 2016.” nastavlja se dosadašnja uspješna suradnja Sisačko-moslavačke županije s jedinicama lokalne samouprave. Projektom je predviđeno sufinanciranje kamate na poduzetničke kredite tako da ona u konačnici za poduzetnike iznosi iznimno povoljnih 1%, uz poček od dvije godine i rok otplate do 10 godina.

Cilj projekta, u koji je uključeno i šest poslovnih banaka, je omogućavanje povoljnih poduzetničkih kredita u svrhu jačanja konkurentnosti postojećih poduzetnika, poticanje novih investicija te refinanciranje nepovoljnih kredita iz proteklog razdoblja.

Ugovore je s predstavnicima 12 jedinica lokalne samouprave, gradova i općina, potpisao župan Ivo Žinić koji je naglasio kako je ovo jedna od mjera kojima županija potiče razvoj gospodarstva, poduzetništva, malog i srednjeg obrtništva te zadrugarstva i jedna je od trenutno najpovoljnijih u Hrvatskoj.

Općina Lipovljani se uključila u ovaj projekt, predvidjevši subvenciju kamatne stope u visini od 2% za poduzetnike s područja općine, što je jedan od programa poticanja gospodarstva koji se godišnje provodi na području općine. U ime Općine Lipovljani potpisivanju ugovora u Sisku,  nazočio je općinski načelnik Mario Ribar.

1-poduzetnik14-poduzetnik4