OPĆINA LIPOVLJANI KAO SUORGANIZATOR DANA PLANETE ZEMLJE NA BICIKLU U MOSLAVINI 27.04.2019.

Turistička zajednica grada Kutine, u suradnji s Biciklističkim klubom Kutina, Javnom ustanovom Parka prirode Lonjsko polje i Općinom Lipovljani, 27. travnja organizira ekološko-rekreativnu biciklijadu povodom Dana Planeta Zemlje pod nazivom „Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini“. Biciklijada nudi izvrsno druženje i ugodnu vožnju okolicom Kutine, razvija cikloturističku ponudu regije, te promovira i potiče upotrebu bicikla kao prijevoznog sredstva. Program biciklijade sastoji se od tri rekreativne vožnje, sportskih igara na cilju, ugostiteljske ponude i brojnih drugih aktivnosti.

U akciju uključujemo udruge, izletišta, proizvođače suvenira, a broj (biciklista) povećava se svake godine. Prošle godine posjetilo nas je preko 1500 sudionika/biciklista iz cijele Hrvatske, kao i gosti iz inozemstva (BIH, Srbija, Slovenija).

Svake godine mijenja se ruta biciklijade, te se time promovira ne samo Kutina, već i ostatak Moslavine, te zapadna Slavonija – Lipovljani, gdje je i predviđeno duže stajalište. Rute prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima.

Iz smjera Zagreba, u suradnji s Turističkom agencijom TIM Travel i ove godine će biti organiziran Bus&Bike (prijevoz biciklista i bicikala). Cijena povratne karte za vozača i njegov bicikl iznosi 80,00 kn. Broj mjesta je ograničen te je potrebna rezervacija mjesta na info@timtravel.hr ili +385 (99) 4512 133.

Ukoliko nemate vlastiti bicikl, u samoj destinaciji moguće je iznajmiti bicikle i to na sljedećim kontaktima: Prijamni centar Repušnica 044 652 427, OPG Leskarac 098 222 955 ili ukoliko trebate malu pomoć u vožnji rutama, moguće je iznajmiti i električni bicikl na 098 493 984 (Ebike.pdl).

Ova promidžbeno ekološka manifestacija potiče na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, s ciljem očuvanja okoliša i našeg planeta. Stoga, dopustite nam da kreiramo vaš dan na kotačima.

Program događanja:

10.00 h – okupljanje sudionika na gradskom trgu u Kutini

(mogućnost kupnje službene majice biciklijade)

10.50 h – najava STARTA

11.00 h – START biciklijade, duža ruta (2 stajališta)

Stajališta:

•             duža ruta – Piljenice, Lipovljani (park)

Cilj – jezero Bajer (sportsko-zabavni program)

Turistička zajednica grada Kutine: 044 681 004, 099 4680 110

info@turizam-kutina.hr

www.turizam-kutina.hr

www.facebook.com/biciklijada.kutina