ODRŽANA REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA KUGLAČKOG KLUBA ‘SLAVONAC’ IZ LIPOVLJANA

Članovi Kuglačkog kluba ‘Slavonac’ iz Lipovljana održali su u subotu, 22. travnja redovnu izbornu godišnju Skupštinu. Na Skupštini su izabrali novo čelništvo kluba. Za predsjednika u slijedeće 4 godine izabran je Danilo Herić, za dopredsjednika Darko Miško, a za tajnika i blagajnika kluba Željko Vacula.

                O prošlogodišnjem radu Kuglačkog kluba ‘Slavonac’ iz Lipovljana na Skupštini je govorio Željko Vacula, a podnio je i financijski izvješće o poslovanju kluba.

                Nakon dobro odrađenog proljetnog dijela prvenstva, tijekom prošle godine, osvojili su 3. mjesto, a jesensku sezonu započeli s dva pojačanja i željom da zasjednu na vrh tablice 3. kuglačke lige u kojoj su se natjecali. To su prošle jeseni i ostvarili, pa su ciljevi kluba ispunjeni za 2016. godinu.

                U financijskom djelu rada kluba prošle godine ostvarili su 27.450 kuna, od čega iznos od 19.549 kuna od sredstava iz proračuna Općine Lipovljani. U isto vrijeme potrošili su 23.718 kuna, a najviše troškova imaju za korištenje kuglane u Novskoj, što ih je u 2016. godini koštalo čak 13.680 kuna.  Za ovu godinu planiraju prihod iz više izvora u visini od gotovo 30.000 kuna.

                Njihove rezultate u prošloj godini pohvalio je, a na njima i čestitao, Josip Štavalj, bivši općinski vijećnik Općinskog vijeća Lipovljani, u netom završenom 4-ro godišnjem mandatu, koji je kuglače ‘Slavonaca’ pozdravio i u ime Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani.

                Nakon predočenih izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2016. godini, prihvaćen je i plan financiranja za 2017. godinu, u kojoj će se kuglači ‘Slavonaca’ iz Lipovljana od jeseni natjecati u 2. kuglačkoj ligi. Potom je Danilo Herić izabran za predsjednika, a Darko Miško, treći igrač lige po kuglačkim rezultatima, za dopredsjednika Kuglačkog kluba ‘Slavonac’.

Damir SMETKO