ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE O SPECIJALNOJ JEDINICI POLICIJE ‘RIS’

Uz prisutnost velikog broja uzvanika, roditelja i članova obitelji, te samih pripadnika specijalne jedinice ‘Ris’, u Kutini je u četvrtak, 12. travnja održana promocija monografije ‘Specijalna jedinica policije ‘Ris’ Kutina u Domovinskom ratu 1991. – 1996.’, čije tiskanje je financijski pomogla i općina Lipovljani. Tijekom promocije zahvaljeno je svima koji su pomogli na izradi knjige i njenom tiskanju, a među uzvanicima na promociji je bila i Liljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani Nikole Horvata. 

                Knjigu su, među ostalim, predstavili autori monografije Jakša Raguž i Domagoj Štefančić, koji su govori o samom nastajanju knjige, proučavanju arhiva i prikupljanju sjećanja samih pripadnika specijalne jedinice ‘Ris’. Cilj je bio, istaknuli su tijekom obraćanja, napisati ratni put ‘Risova’, sačuvati uspomene na ratne nedaće i podvige, ali i poginule branitelje iz njihove jedinice, kako bi i buduće generacije mogle znati više o Domovinskom ratu i borbi protiv srpske agresije, a za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske. 

                Na kraju predstavljanja monografije o ratnom djelovanju ‘Risova’, general Mladen Markač, ratni zapovjednik specijalnih policijskih postrojbi, govorio je o važnosti policije i specijalne policije tijekom Domovinskog rata. Roditeljima poginulih ‘Risova’ osobno je i uručio tiskanu monografiju. Sve knjižnice i čitaonice, na području djelovanja ‘Risova’, dobit će monografiju, kako bi ona bila dostupna široj javnosti, i tako sačuvala istinu o Domovinskom ratu i sudjelovanju ‘Risova’ u njemu.

                U širem programu promocije monografije o ‘Risovima’ nastupila je pjevačke skupina ‘SiDone’ i članovi KUD-a Voloder.

Damir SMETKO