Održana izborna Skupština Udruge slijepih na kojoj je Mario Merhaut iz Krivaja ponovno izabran za predsjednika

         Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ održala je u srijedu, 10. travnja, u Kutini redovnu izbornu godišnju Skupštinu. Na njoj je, za predsjednika u slijedećem razdoblju, izabran Mario Merhaut iz Krivaja, koji je tu dužnost obavljao i do sada. Na izbornoj Skupštini udruge bio je prisutan i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         Nakon otvaranja Skupštine, na kojoj je bilo prisutno 55 od 60 članova Udruge, pročitana su izvješća o radu udruge i njenom financijskom poslovanju. Različite aktivnosti tijekom godine, uglavnom kroz raznovrsne radionice, održane su za članove udruge. Posjetili su Varaždin i Varaždinske Toplice, obilježavali značajne datume i blagdane, sudjelovali sa svojim radovima na sajmovima, pisali projekte pomoću kojih se financira rad udruge i aktivnosti samih  članova.

         Grad Kutina, ali i ostali gradovi i općine od Velike Ludine do Jasenovca, na kojem prostoru djeluje udruga, također financiraju njihov rad. Među njima i općina Lipovljani, iz čijeg je proračuna, u prošloj godini s 5.000 kuna pripomognut rad Udruge slijepih. Tako su u prošloj godini ostvarili nešto više od 97.000 kuna prihoda, a na svoje aktivnosti utrošili su nešto više od 82.000 kuna. U prošloj godini ostvarili su manje prihoda nego godinu prije, no započete projekte za poboljšanje uvjeta života slijepih osoba nastavit će i u ovoj godini. 

         U izbornom dijelu Skupštine, svoj program rada Udruge slijepih, iznio je Mario Merhaut, koji je jednoglasno nakon toga izabran ponovno za predsjednika udruge, kao i članovi Upravnog odbora.

         Na ponovnom izboru za predsjednika Udruge slijepih, Mariu Merhautu, čestitao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je istaknuo da Općina Lipovljani i financijski, već niz godina, podupire rad Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, jer u njoj aktivno djeluje 10-tak slijepih i slabovidnih osoba s njenog područja. Čestitao je članovima udruge i njenom predsjedniku na dobrom i raznovrsnom radu, zaželio da se ostvare pripremljeni i kandidirani projekti za kvalitetniji život slijepih osoba, potvrdio da će Općina Lipovljani i ove godine financirati njihov projekt u visini od 5.000 kuna, i čestitao Mariu Merhautu na ponovnom izboru za predsjednika Udruge.

Zadovoljstvo dosadašnjim radom Udruge slijepih izrazila je i Kornelija Marošević, zamjenica pročelnika grada Kutina, koja je također bila prisutna na izbornoj Skupštini Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, i koja je naglasila da će grad Kutina i dalje pomagati rad ove udruge građana. Nakon održane Skupštine članovi udruge i njihovi pratitelji nastavili su se družiti i razgovarati o sljedećim aktivnostima.

Damir SMETKO