Održana godišnja Skupština NK ‘Stari Grad’ s vjerom u bolje dane kluba

         U optimističnom okružju, iako realna situacija nije takva, članovi Nogometnog kluba ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike održali su redovnu godišnju Skupštinu, u subotu, 29. veljače. Usvojena su izvješća o radu, financiranju i natjecateljskim rezultatima ‘Starog Grada’ u protekloj godini, a izglasani su i plan rada i financiranja u ovoj godini.

         Redovna godišnja Skupština članova NK ‘Stari Grad’, održana je samo mjesec dana nakon izvanredne Skupštine kluba, koja je održana 25. siječnja i na kojoj je s mjesta predsjednika kluba odstupio Ivan Stipčević. Na to mjesto je izabran Ivica Kokolek, dotadašnji tajnik kluba, a za novu tajnicu kluba izabrana je Ivana Kokolek.

         Novi predsjednik ‘Starog Grada’ vodio je redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj su bila prisutna 32 od 50 članova i na kojoj je  tajnica Ivana Kokolek pročitala izvješće o radu u 2019. godini. Prvenstvenu sezonu, memorijalne turnire, održavanje igrališta i prostorija, u protekloj godini su dobro i na vrijeme odradili, no sve je manje igrača s kojima raspolažu tijekom natjecateljske sezone, što je i bit postojanja kluba. U odlascima igrača vide i krivca za slabe rezultate koje su ostvarili tijekom natjecateljske sezone u prošloj godini. Sada se NK ‘Stari Grad’ natječe u 3. ŽNL, Nogometno središte Novska, zajedno s još 5 klubova s novljanskog i jasenovačkog područja.

         U protekloj godini, NK ‘Stari Grad’ financirao se isključivo kroz projekte koje odobrava i financira Općina Lipovljani – naglasio je u svom izvješću Dragan Divić, blagajnik kluba. Tako su kroz tri projekta lani ostvarili ukupno 35.000 kuna prihoda iz proračuna Općine Lipovljani. Za memorijalne turnire i Antunovo ostvarili su 1.500 kuna, kroz program redovnih aktivnosti 13.500 kuna i za obveze prema Nogometnim središtima, sucima i delegatima ukupno 20.000 kuna. Sve obveze kluba za 2019. godinu su podmirene.

         Nakon financijskog izvješća o natjecanju nogometaša NK ‘Stari Grad’ govorio je Luka Knežević, bivši trener kluba. Zbog odlaska igrača, mnogi gube volju za igranjem, a 5 ozlijeđenih igrača bilo je ključno zbog čega nisu ostvareni bolji rezultati u 3.ŽNL Nogometno središte Novska.

         U ovoj godini planiraju odigrati što bolji proljetni dio, a žele i vratiti svu djecu iz Kraljeve Velike na svoje igralište, kako bi klub bio opet mjesto okupljanja, mjesto druženja i zajedničkog bavljenja sportom.

         U financijskom planu za 2020.godinu, koji je ambiciozan i teško ostvariv, uz  35.000 kuna za program redovnog rada kluba, obveze prema sucima i delegatima i organiziranje memorijalnih turnira, novo vodstvo kluba planiralo je još 20.000 kuna za obnovu prostorija i izgradnju nadstrešnice kod igrališta, te još 15.000 kuna za kupnju kosilice i ostalog alata za održavanje igrališta. Sveukupno to iznosi 70.000 kuna planiranih iz općinskog proračuna. Uz to očekuju i priključenje klupskih prostorija na plin.

         Redovnu godišnju Skupštinu pratila je i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, koja je naglasila da razumije s kakvim se problemima u klubu bore jer i sama živi u ovoj sredini. No, najvažnije je da klub opstane, da se održavaju memorijalni turniri u spomen na poginule u domovinskom ratu i da se u klubu okuplja što više djece i mladeži.

         Rad kluba i održavanje Skupštine pozdravili su i drugi gosti, među njima i Zlatko Šepović, predsjednik Nogometnog središta Novska, koji je istaknuo da sličnih problema imaju i drugi klubovi, pa se razmišlja da se oformi jedinstvena 2. ŽNL. To bi za NK ‘Stari Grad’ značilo više utakmica i još više troškova, no za sada ostaje dosadašnje stanje natjecanja.

         Redovna godišnja Skupština NK ‘Stari Grad’ završila je večerom i zajedničkim druženjem igrača i gostiju.

Damir SMETKO