ODRŽAN TRADICIONALNI UKRAJINSKI BAL U LIPOVLJANIMA

Članovi Kulturno-prosvjetnog društva Ukrajinaca ‘Karpati’ iz Lipovljana, u subotu, 7. veljače organizirali su Ukrajinski bal, tradicionalno zabavno druženje uz bogat program. Za bal, uvijek vlada veliko zanimanje, a tako je bilo i ove godine, jer je dvorana Društvenog doma u Lipovljanima bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a na bal su došli i gosti iz Zagreba, Kutine, Slavonskog Broda.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASvrha organiziranja bala je druženje i zabava, u zimsko vrijeme kod je manje poslova i obveza, a kroz niz godina, bal je prerastao u događaj na kojem se prezentira ukrajinska kultura izražena kroz ples i pjesmu, ali i gastronomiju. Tako je bilo i ove godine kada su se članovi ‘Karpata’ i njihovi gosti družili do ranih jutarnjih sati, uz bogat program. Organizatori su pripremili uvijek zanimljiv ples cvjetova, a svi su mogli izvući i po koju tombolu, i kući ponijeti sitnicu koja će ih tijekom godine sjećati na održani bal.

Kratkim pozdravnim govorom, zahvalom za dolazak i željom za dobrim KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAraspoloženjem, ovogodišnji Ukrajinski bal u Lipovljanima, otvorio je Ivan Semenjuk, predsjednik KPD ‘Karpati’, a članovi pjevačkog zbora otpjevali su nekoliko ukrajinskih pjesama kako bi se prisjetili svojih korijena. Sve nazočne pozdravio je i otac Igor Grahovac-Fedešin, župnik grkokatoličke župe sv. Ane u Lipovljanima, koji je vodio i molitvu prije večere.

A nakon nje većina prisutnih zaplesala je uz dva glazbena sastava. ‘Boje noći’ izvodili su zabavnu glazbu, a nakon njih glazbenici nekadašnjeg ukrajinskog društva ‘Kobzar’ iz Zagreba  svirali su ukrajinske pjesme. U toj naizmjeničnoj KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAglazbenoj raskoši gotovo da glazbenih stanki nije ni bilo, pa su plesači stalno bili prisutni na plesnom podiju. Kako bi ugođaj bio što svečaniji, članovi ‘Karpata’ lijepo su uredili stolove i dvoranu Društvenog doma. Preuređena dvorana sada izgleda vrlo moderno, funkcionalno i akustično, a s obnovom i uređenjem koje je završeno prije dva mjeseca, svi posjetitelji bala bili su ugodno iznenađeni, pa je i to doprinijelo odličnom raspoloženju na balu.

Na ovogodišnjem Ukrajinskom balu, bili su i predstavnici općine Lipovljani, ali i susjednih gradova Kutine i Novske, s kojima KPDU ‘Karpati’ dobro surađuju. Toplo su pozdravljeni Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Vlado Klasan, gradonačelnik Novske i Damir Petravić, dogradonačelnik Kutine, koji su bili oduševljeni pripremljenim programom.      (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA