ODRŽAN RADNI SASTANAK SA ŽUPANOM IVOM ŽINIĆEM

U Općinskoj vijećnici u Lipovljanima, u ponedjeljak 09.07., održan je radni sastanak na kojem je načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat sa suradnicima, imao prigodu razgovarati sa županom o najaktualnijim problemima koje Općina ima te o načinima njihova rješavanja uz angažman Sisačko-moslavačke županije.  Bila je to prigoda i da se provjeri tijek realizacije zajedničkih investicija, ali i da se ukaže na probleme koje trebaju zajednički riješiti.

Sastanku su nazočili Ivo Žinić, župan SMŽ, Roman Rosavec, zamjenik župana SMŽ, Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a SMŽ, Mario Posavac, zamjenik ravnatelja ŽUC-a SMŽ, Damir Miškulin, upravitelj Uprave šuma Zagreb, Dinko Hace, upravitelj Šumarije Lipovljani,  Nikola Horvat, općinski načelnik Općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani, Ljiljana Tomić, zamjenica općinskog načelnika Općine Lipovljani i Mirjana Faltis, ravnateljica OŠ “Josipa Kozarca“ Lipovljani.

Načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat istaknuo je potrebu za rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa nad bivšom Područnom školom u Krivaju, koja već više godina nije u funkciji, a gdje se planira izgraditi Dom za umirovljenike, te naglasio kako u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa treba pomoć Županije. Na sastanku se razgovaralo i o obnovi cesta u Kraljevoj Velikoj, gdje se prema riječima ravnatelja ŽUC-a SMŽ Stipe Šapine, početak radova očekuje kroz mjesec dana. Radi se o obnovi 2300 metara županijske ceste, u vrijednosti 1 430 000,00 kuna kroz model 50:50%. Razgovaralo se i o  prekategorizaciji pojedinih lokalnih cesta u županijske.

Bila je ovo prigoda da se vidi i kako napreduje rekonstrukcija samog središta Općine, gdje je u tijeku 2. faza radova na rekonstrukciji Trga svetog Josipa, te Trga hrvatskih branitelja. Općinski načelnik Nikola Horvat zamolio je za pomoć Županije u financiranju 2. faze, te naglasio kako ove godine Općina nije uspjela ostvariti potporu od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije zbog nedovoljnog broja bodova prilikom bodovanja projekta, unatoč činjenici kako je prošle godine isti projekt, na istom natječaju i uz isti omjer sufinanciranja ostvario dovoljan broj bodova i potporu u iznosu 500.000,00 kn, na čemu se još jednom zahvalio.

Župan je potvrdio kako će Županija taj projekt pripomoći kroz ‘kapitalne pomoći’ te ujedno najavio i skoru energetsku obnovu Osnovne škole  i sportske dvorane u Lipovljanima.

Nakon radnog sastanka, uslijedio je obilazak gradilišta u središtu Lipovljana, gdje je načelnik istaknuo kako se osim na ovom gradilištu, radovi odvijaju i u Samoborskoj ulici u Lipovljanima, na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže. Načelnik Nikola Horvat ovom prilikom se zahvalio Hrvatskim vodama i generalnom direktoru Hrvatskih voda, g. Zoranu Đurokoviću na potpori, s obzirom da ‘vode’ sufinanciraju ovaj projekt u iznosu 80% vrijednosti  investicije.

Ujedno, najavljen je nastavak radova na izgradnji mrtvačnice u Piljenicama. Početak radova treće, ujedno i posljednje faze izgradnje, očekuje se drugom polovicom mjeseca kolovoza.  Isto tako, najavljena je i modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Lipovljani, što se odnosi na asfaltiranje makadamskih sokaka u Piljenicama, za što je Općina Lipovljani ostvarila potporu MRRFEU u iznosu 150.000,00 kuna.

Nikola Horvat  zahvalio je na dosadašnjoj suradnji  županu Ivi Žiniću, ravnatelju ŽUC-a Stipi Šapini, te svima koji pridonose razvoju Općine Lipovljani, te istaknuo kako se nada da će se suradnja nastaviti i u narednim godinama, kako bi se ostvario zajednički cilj stvaranja kvalitetnijeg života na ovim prostorima.