ODRŽAN RADNI SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM ODBORA ZA LJUDSKA PRAVA I PRAVA NACIONALNIH MANJINA FURIOM RADINOM NA TEMU LIPOVLJANSKIH SUSRETA

U  srijedu, 22. veljače 2017. godine, u Zagrebu u zgradi Hrvatskog sabora, održan je radni sastanak na temu Lipovljanski susreti 2017. – Zemlja partner Italija.

Domaćin radnog sastanka bio je predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i zastupnik talijanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru dr.sc. Furio Radin, sa suradnicima.

Izaslanstvo Općine Lipovljani predvodio je Općinski načelnik Mario Ribar, predsjednik OO Lipovljanskih susreta, sa suradnikom i članom OO Lipovljanskih susreta, Josipom Krajčijem, potpredsjednikom Saveza Slovaka RH i predsjednikom Matice slovačke Lipovljani.

Na radnom sastanku se razgovaralo u jednom ugodnom ozračju, te su ukratko predstavljeni datum održavanja, (25, 26 i 27. kolovoza), ideja, te okvir sadržaja ovogodišnjih Lipovljanskih susreta, a svakako je okvirno definirana i uloga zemlje partnera, posebno u gospodarskom segmentu, koji se planira organizirati u okviru Gospodarskog susreta, te kulturnom segmentu ovogodišnjih Lipovljanskih susreta.

Općina Lipovljani i organizacijski odbor,  dobilo je bezrezervnu podršku saborskog zastupnika, kao i pomoć u povezivanju Veleposlanstva Republike Italije u RH i određenih institucija, sa Općinom Lipovljani i organizacijskim odborom, a koji se odnose na doprinos i ulogu zemlje partner u pojedinim segmentima programa i sadržaja ovogodišnjih Lipovljanskih susreta.

U idućih nekoliko tjedana, organizacijski odbor utvrditi će detalje, vezane uz glavne komponente programa, uklopljene u datumske okvire održavanja ovogodišnjih susreta, nakon čega će uslijediti i konkretni koraci u sadržajnoj i operativnoj pripremi, te nakon toga i marketingu ali i svim ostalim aktivnostima u realizaciji ovogodišnjih Lipovljanskih susreta.