ODRŽAN MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR U KRALJEVOJ VELIKOJ

Igrači NK ‘Sloga Maris’ iz Jazavice-Roždanika pobjednici su ovogodišnjeg memorijalnog nogometnog turnira ‘Vitamvas – Relić – Šimec – Polaček’, koji za svoje negdašnje igrače, poginule i umrle hrvatske GEDSC DIGITAL CAMERAbranitelje, svake godine krajem srpnja organizira NK ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike. U finalnoj utakmici, u nedjelju, 31. srpnja ekipa ‘Sloga Maris’ pobijedila je ekipu NK ‘Matija Gubec’ iz Kutine s 4:1, i zasluženo slavila na ovom dvodnevnom turniru.

GEDSC DIGITAL CAMERAPrvog dana turnira, u subotu, 30. srpnja, ovogodišnji, 25. po redu turnir otvorili su baš budući pobjednici, nogometaši NK ‘Sloga Maris’, koji su u prvoj utakmici pobijedili momčad ‘Croatie’ iz Stare Subocke s rezultatom 3:1.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPotom je odigrana revijalan utakmica najmlađih nogometaša. Mlađi i stariji pioniri NK ‘Stari Grad’ ugostili su svoje vršnjake iz Jasenovca. Na velikom terenu budući veliki nogometaši pokazali su jaku borbenost, a s 3:2 pobijedila je ekipa NK Jasenovac.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAU drugoj utakmici turnira, domaćini, ekipa NK ‘Stari Grad’ i ekipa ‘Matija gubec’ iz Kutine odigrali su neriješeno 1:1, a nakon izvođenja jedanaesteraca u finale su se plasirali gosti iz Kutine, rezultatom 4:3.

U nedjelju, 31. srpnja, utakmicom za 3. mjesto započeo je drugi, završni dan memorijalnog turnira u Kraljevoj Velikoj. Domaća ekipa ‘Starog Grada’ smogla je snage i s 2:1 pobijedila je ekipu ‘Croatie’ iz Stare Subocke.

16-ftkVeterani ‘Starog Grada’ iz Kraljeve Velike ugostili su veterane NK Brinjani, u revijalnoj utakmici prije finalne utakmice turnira. Po velikoj vrućini uspješniji su bili gosti i pobijedili s 3:1.

U finalnoj utakmici odlična ekipa ‘Sloge Marisa’ igrala je organizirano i dobro, i postigla je 4 gola. Pobijedili su ekipu iz Kutine ukupnim rezultatom 4:1, i pokazali se kao trenutno najspremnija ekipa. Po odigranoj finalnoj utakmici upriličena je svečana dodjela nagrada.

14-IMG-20160731-WA0002Na dobro organiziranom turniru, domaćine je pohvalio Tomislav Luukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani. Istako je kao je ovaj jubilarni turnir opet podsjetio igrače i posjetitelje na poginule i umrle branitelje, zahvalio je svima na sudjelovanju na turniru, a posebno najmlađima. 15-IMG-20160731-WA0012Pobjednicima je čestitao na odličnim igrama i osvajanju turnira, i zajedno s Markom i Josipom, sinovima umrlog branitelja Darka Relića, te uz prisutnost njegove majke Marije Relić, uručio je osvojene pehare.

Svima se zahvalio i Željko Sijarto, predsjednik Nk ‘Starog Grada’, koji ovim turnirom njeguje sjećanja na svoje poginule i umrle igrače i ponos kluba. Njime se najavljuje i nova natjecateljska sezona koja započinje 28. kolovoza.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA