ODRŽAN IZVJEŠTAJNI SABOR UDRUGE DRAGOVOLJACA I RATNIH VETERANA IZ LIPOVLJANA

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH, ogranak Lipovljani, održali su godišnji izvještajni sabor Udruge, u nedjelju, 27. travnja u Društvenom domu u Lipovljanima. Od 120 članova ogranka u Lipovljanima, na izvještajnom saboru bilo je prisutno 76 članova, a sabor je vodila, u ime Radnog predsjedništva, Melita Mihalić iz Lipovljana.

K

Hrvatskom himnom i minutom šutnje, dragovoljci i veterani Domovinskog rata iz Lipovljana na početku sabora, odali su počast domovini i poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Potom su u Radno predsjedništvo izabrani KŽeljko Pogačić, Stipan Cikojević, Josip Kovačević, Željko Zorić i Melita Mihalić, a za zapisničara izabran je Željko Turas.

Sredinom prošle godine održan je izborni sabor UDVDR-a, ogranka u Lipovljanima, na kojem je za predsjednika izabran Željko Pogačić. On je za to razdoblje podnio izvješće o prošlogodišnjem radu u kojem se posebno ističe zajedničko druženje članova Udruge kroz sportska natjecanja. Ipak, prije svega, sadašnji predsjednik UDVDR-a, ogranka u Lipovljanima, zahvalio je najprije bivšem predsjedniku ogranka Zlatku Bemu na 9-to godišnjem vođenju udruge.

 

– U 2013. godini sudjelovali smo na županijskom sportskom natjecanju u svim sportovima, a u disciplinama potezanje užeta, nogomet i pikado, plasirali smo se i na državno sportsko natjecanje, pa smo zajedno s ostalim ekipama Sisačko-moslavačke županije osvojili 1. mjesto na državnoj razini, u ukupnom natjecanju – istakao je, među ostalim, u izvještaju o radu, Željko Pogačić.

K

UDVDR Lipovljani želi organizirati ove godine, po prvi puta, Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani, za koji je određen – 13. listopad. Za taj dan, odnosno za nedjelju, 12. listopada bi bio pripremljen poseban program, od svete mise za poginule do sportskih druženja i javne tribine o ratnim danima. Tako bi, konačno, započelo vrednovanje doprinosa Lipovljana i žrtve branitelja s područja općine Lipovljani tijekom domovinskog rata.

Članovi Udruge dragovoljaca i ratnih veterana jednoglasno su podržali ovaj prijedlog, kao dio cjelovitog plana rada i financijskog plana za ovu godinu, koje je ponudilo čelništvo Udruge, a predložio ga Željko Pogačić, predsjednik ogranka.

K               Uz sve uvažene goste i pozdravne riječi, u ime općine Lipovljani i načelnika Maria Ribara, izvještajni sabor je pozdravio Miroslav Horvat, potpredsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, zaželio im je dobar rad i potvrdio da je za Udrugu ove godine planirano 10 tisuća kuna u općinskom Proračunu, ali da se u slučaju hitne potrebe može računati i na dodatna sredstva.

Ovogodišnji izvještajni sabor Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, ogranka u Lipovljanima, završen je pozivom svim članovima da se aktivnije uključe u rad Udruge, da se uključe u obilježavanje Dana branitelja općine Lipovljani, te zajedničkim druženjem poslije sabora.

(Damir SMETKO)

K