Održan Adventski sajam u Lipovljanima

         Kratki, ali lijepi Adventski sajam, s različitom ponudom i dobrom posjetom, održan je u petak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u centru Lipovljana. Stoljetni lipovljanski park zasvijetlio je božićnom rasvjetom pa zamirisao na kuhano vino, pečene ribice i kobasice.

         Učiteljice i učenici Osnovne škole, u najvećem broja, te članovi više udruga građana, pripremili su razne božićne sitnice, koje su ponudile posjetiteljima sajma. Osim potrepština, pripremljeno je i nekoliko zabavnih igara, da se najmlađi posjetitelji sajma mogu zabaviti, poigrati ili fotografirati.

         Iako Adventski sajam već niz godina traje samo nekoliko sati, vrijeme znatno utječe na njegovu posjetu. Ove godine bilo je suho, ali hladno i pomalo vjetrovito vrijeme, pa je posjeta bila možda nešto manja nego prijašnjih godina. No, vrlo lijepo i dobrodošlo iznenađenje bili su grijani stolovi za posjetitelje.

         Bile su to peći na drva, izrađene u obliku grijanih stolova oko kojih su se mnogi posjetitelji ugrijali, popili piće i porazgovarali. Odlična novost na Adventskom sajmu u Lipovljanima, koju nemaju ni mnogi drugi veći i značajniji Adventski sajmovi, napravio je u svojoj radionici Mladen Jancetić iz Krivaja.     

         Od 16 do 20 sati, u petak, 6. prosinca, sve što je izloženo na štandovima, a bilo je najviše ukrasa i hrane, prodano je, po simboličnim cijenama, posjetiteljima sajma. Bilo je zanimljivo i lijepo, uz odličan osjećaj predblagdanskog druženja.

Damir SMETKO