ODOBRENO 150.000 KUNA ZA DOVRŠETAK IZGRADNJE MRTVAČNICE I NOVOG GROBLJA U NASELJU PILJENICE

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je 05. travnja 2017. godine popis odobrenih zahtjeva za financiranje projekata namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu. Na javni poziv Ministarstva za dodjelu kapitalnih pomoći gradovima i općinama koji je objavljen 27. siječnja 2017.godine, pristiglo je 779 zahtjeva gradova i općina. Ukupno je odobreno 336 projekata, među kojima i projekt koji je aplicirala Općina Lipovljani.

Općina Lipovljani je početkom ove godine pripremila i prijavila projekt “ Izgradnja komunalne infrastrukture s popratnim sadržajima – mrtvačnica i groblje u naselju Piljenice” kojemu je odobreno sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 150.000 kn. Naime realizacija ovoga projekta započela je sredinom 2015. godine, a ukupna ugovorena vrijednost projekta iznosi 670.000 kn s PDV-om. Do sada je u izgradnju ovog objekta uloženo oko 350.000 kuna (dio sredstava općine, a dio Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja), te su dovršene 2.faze u realizaciji ovoga projekta.

Odobrenim sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 150.000 kuna, stvoreni su preduvjeti za zatvaranje financijske konstrukcije 3.faze u izgradnji ovog objekta, te bi uz dio sredstava Općine Lipovljani, u ovoj godini ovaj projekt trebao biti u potpunosti dovršen.