ODLIČNI REZULTATI RADA S NAJMLAĐIM NOGOMETAŠIMA ‘SLAVONCA’

Nogometni klub ‘Slavonac’ iz Lipovljana u trenutnoj natjecateljskoj sezoni ima 6 ekipa, od najmlađih ‘prstića’, koji još ni u školu nisu krenuli, do najstarijih veterana, nekadašnjih igrača prve momčadi. Dok starije ekipe, na čelu sa onom najvažnijom, seniorskom, trese kriza kadrova, nedostatka igrača, a samim time i kriza rezultata, najmlađe ekipe su vrlo uspješne, posebno mlađi i stariji pioniri.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATo dokazuje da Nogometni klub ‘Slavonac’ ima zavidnu budućnost igranja s domaćim, vlastitim igračima, ali ne trenutnu, nego dugoročnu, koja će se pokazati tek za nekoliko godina. Za sada se čelnici kluba, a posebno roditelji, mogu radovati vrlo uspješnom radu i postignutim rezultatima najmlađih, lipovljanskih nogometaša.

Nakon uočenog problema u radu s djecom zainteresiranom za igranje nogometa, pripremljen je dobar program rada, a s organiziranim radom, u suradnji s osnovnom školom, vrtićom i općinom Lipovljani, krenulo se 16. siječnja ove godine. Odaziv djece na poziv da treniraju nogomet, vrlo je dobar, jer na treninzima i utakmicama sudjeluje preko 50 prstića, limača i pionira. Ozbiljan rad s najmlađima preuzeo je Robert Mladić iz Kraljeve Velike u svojstvu koordinatora trenera, zaljubljenik u nogomet i rad s najmlađim ekipama. Okupljaju se dva puta tjedno na treninzima, na kojima se ozbiljno vježba i radi, uz dolaske na utakmice.

Sav rad prate i podržavaju roditelji, koji prema svojim mogućnostima ekipe prevoze na utakmice, kupuju dio opreme, i stalna su podrška treneru, klubu i najmlađim nogometašima. Podršku je dala i Općina Lipovljani, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAproračunskim sredstvima, a uskoro se očekuje i potpisivanje sponzorskog Ugovora sa INA-om, oko opremanja najmlađih nogometaša. Posebno je zadovoljstvo na utakmicama, koje sa zanimanjem prate roditelji, nakon čega se zajedno s djecom raduju ostvarenim rezultatima. Pri kraju proljetnog djela natjecanja, lipovljanski najmlađi nogometaši u vrhu su svojih liga, što je rezultat upornog rada, ali nije najvažniji cilj u ovoj etapi rada s djecom. Druge ekipe na nivou Nogometnog saveza su različite, jer se s nekima radi, a s nekima ne, ali većina klubova ih ima kako bi zadržali status prve ekipe u natjecanju. Zato su i rezultati s tim ekipama različiti, ali uglavnom igrači ‘Slavonaca’ imaju pobjednički skor.

Nakon odličnih rezultata u pola godine rada, želja je da se ekipe prstića, limača, mlađih i starijih pionira NK ‘Slavonac’ uključe u natjecanje na nivou županijske lige. To bi donijelo kvalitetnije protivnike, i bio bi bolji pokazatelj stalnog rada i treninga. Za to bi se trebali još pojačati strukom, školovanim trenerima, i još omasoviti bazu igrača.

Pozivaju se roditelji, da uključe svoju djecu u rad nogometnog kluba ‘Slavonac’ jer sport kod mladim ima važnu ulogu u njihovom razvoju i odgoju. Posebno se taj poziv odnosi na djecu od 6 do 14 godina, koji ozbiljno žele trenirati nogometnu vještinu.

Na jednoj od posljednjih utakmica proljetne prvenstvene sezone, mladi nogometaši ‘Slavonca’ pobijedili su svoje vršnjake iz Bročica s 11:5. U prvom poluvremenu mlađi pioniri vodili su sa 7 golova razlike, pa su drugo poluvrijeme najmlađi ‘prstići’, sa starijim i jačim gostima, mogli odigrati bez opterećenja. Nakon završetka prvenstva, rad će se organizirano nastaviti, a utakmice će se igrati po turnirima.

Takav rad i rezultati vraćaju vjeru u uspješnost i budućnost NK ‘Slavonac’ iz Lipovljana.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA