ODLIČNI REZULTATI NOGOMETAŠA NK CROATIE IZ KRIVAJA

Tijekom prošle godine nogometaši NK Croatie iz Krivaja proljetni dio prvenstva, u 3. Županijskoj nogometnoj ligi, završili su na 7. mjestu. Nakon ljetne stanke i odigranih nekoliko turnira, u jesenskom dijelu prvenstva 2013./14., zauzeli su visoko, 2. mjesto s 5 pobjeda i 3 poraza, i za vodećim na tablici zaostaju 3 boda. No, kako će i gdje igrati proljetni dio prvenstva još ne znaju jer imaju problema s neriješenim imovinsko-pravnim odnosima na dijelu zemljišta preko kojeg se prostire njihovo nogometno igralište.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U duhu uspješno završene jesenske sezone, ali i s dozom neizvjesnosti, održana je 11. redovna godišnja Skupština kluba, u nedjelju, 30. ožujka, na kojoj se razgovaralo o rješavanju problema u NK Croatia. Skupštinu je vodio Oliver Oračić, predsjednik NK Croatie, a izvješće o radu u 2013. godini pročitao je Sanel Demiri.

U protekloj godini klub je raspolagao s 51.400 kuna, a ukupni rashodi su bili 49.000 kuna, prema blagajničkom izvješću. Ove godine namjeravaju se nastaviti natjecati u 3. ŽNL, organizirati Memorijalni turnir za Rokovo i pokušati riješiti pitanje domaćeg igrališta. Za sve to ove godine planiraju troškove u visini 30.000 kuna.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Gosti na Skupštini čestitali su im na postignutim sportskim rezultatima, a Zlatko Šepović, predsjednik Nogometnog središta Novska obećao im je pomoć pri natjecanju i ad hok rješenju – sužavanju nogometnog igrališta. Kako im ne bi propala proljetna polusezona i Ivan Magdić, potpredsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, naglasio je da će domaće utakmice moći igrati u Lipovljanima, na igralištu Slavonca, kao alternativnom rješenju, dok se ne riješi problem sa privatnim vlasnicima zemljišta, na čijim se dijelovima nalazi igralište, no da se ipak treba tražiti rješenje u Krivaju.

Kako bivše uprave, od samih osnivača kluba, nisu riješili imovinsko – pravne odnose, sadašnje čelništvo kluba, na čelu s nogometašem Oliverom Orečićem našlo se pred nerješivim problemom, koji u konačnici može ugasiti klub.

U razgovorima na Skupštini, ali i poslije nje, neki su čvrsto tvrdili da se zbog nemogućnosti igranja u Krivaju, Nogometni klub Croatia neće ugasiti, no moglo se čuti i drugačijih glasova da klub nema dugu budućnost jer u Krivaju nema puno djece, a osim prve ekipe, da klub nema igrače mlađih uzrasta što bi garantiralo njegovu budućnost.

Kako bilo, seniori unatoč svemu obećavaju dobre rezultate u proljetnom dijelu prvenstva.       (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA