ODIGRAN 3. GO-TURNIR, UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI

Uz Dan općine Lipovljani, ove je godine, po 3. puta organiziran Go-turnir. Tu drevnu igru crnih i bijelih kamenčića u lipovljanskoj Narodnoj knjižnici i čitaonici, svakog tjedna, poučava Branko Odobašić, koji se i najviše angažira oko organizacije turnira u Lipovljanima. Turnir je održan u subotu, 17. ožujka, u potkrovlju Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, a dodatno uljepšanje mjesta za igru Go-turnira, pružila je izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’. Na turniru je sudjelovalo 14 igrača.

Ove godine bilo je malo manje igrača, nego na prva dva turnira. Razlog se može tražiti u lošem i kišovitom vremenu, ali i tome da je jedna grupa, do sada redovnih igrača na turnirima Go-a u Lipovljanima, otišla na vrlo jak turnir u inozemstvo.

Igrana su tri kola mcmahon-sistemom. Sve su partije bile ravnopravne uz komi 6,5 poena. Osnovno vrijeme za razmišljanje je bilo 45 minuta po igraču, a byoyomi 3×30 sekundi za potez. Turnir je vođen i praćen računalnim programom, kojim je upravljao Dražen Odobašić.

Turnir je svečano otvorila Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Nakon odigranog turnira ona je najboljim igračima turnira podijelila i prigodne nagrade Općine Lipovljani, uz čiju pomoć je i organiziran ovaj turnir.

Nakon odigranog turnira, prema postignutim rezultatima, redoslijed je slijedeći: Smud Mladen, Tukara Tadej, Odobašić Branko, Odobašić Dražen, Babić Mirko, Pleško Davorin, Rošić Matej, Kuhar Igor, Pavić Pavao, Buđina Zoran, Krnjić Andrija, Marošević Ivan, Bagić Petar i Pavličić Bruno. 

Slijedeći Go-turnir može se u Lipovljanima očekivati za vrijeme trajanja ‘Lipovljanskih susreta’.

Damir SMETKO