OBILJEŽENO DESET GODINA USPJEŠNOG RADA KOMUNALNOG PODUZEĆA U LIPOVLJANIMA

Kratkim podsjećanjem na sve dosadašnje poslove, na razvoj poduzeća od prvih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije, do preuzimanja upravljanjem grobljima, zimskom službom i odvozom smeća na području općine Lipovljani, djelatnici i poslovni suradnici, svečano su obilježili deset godina uspješnog rada komunalnog poduzeća ‘LIP-KOM’ iz Lipovljana. Obilježavanje je održano u utorak, 1. prosinca jer je ‘LIP-KOM’ i započeo s radom 1. prosinca 2005. godine.

Sve goste i poslovne partnere, s kojima je ‘LIP-KOM’ u prvih deset godina rada imao poslovne odnose, pozdravio je Miroslav Pavičić, direktor lipovljanskog komunalnog poduzeća. Podsjetio je na sve djelatnosti poduzeća i naglasio kako je poduzeće raslo uz pomoć Općine Lipovljani, koje ga je i osnovalo za izvršavanje komunalnih potreba svojih stanovnika. Stalna ulaganja u ‘LIP-KOM’, a sada i ‘Lipkom servise’, doprinijela su dobroj opremljenosti poduzeća.

Na deset godina uspješnog rada, u ime načelnika općine Maria Ribara, ali i u svoje ime, djelatnicima lipovljanskog komunalnog poduzeća čestitala je Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća Lipovljani. Istakla je kako kroz svih deset godina Općina Lipovljani pomaže svoje komunalno poduzeće, kako to čini i ove godine, ali kako će to činiti i u buduće, da bi stanovnici općine Lipovljani imali što bolje i cijenom povoljnije komunalne usluge. Zaželjela im je još uspješniji rad narednih godina.

Mioslavu Pavičiću, direktoru komunalnog poduzeća, koji ‘LIP-KOM’ vodi od osnivanja, čestitali su i drugi gosti, uz simbolične darove. Na obilježavanju 10 godina rada bili su, među ostalim, i čelni ljudi srodih poduzeća iz susjedstva: Mario Filipović, direktor ‘Vodovoda Novska’ i Mijo Šepak, iz kutinske ‘Moslavine’ d.o.o.

Osim redovnih djelatnosti na području općine Lipovljani, u komunalnom poduzeću okreću se i tržištu, pa tijekom godine rade na komunalnim poslovima van općine Lipovljani, za privatne i ostale investitore. U prvih 10 godina radili su i u izvanrednim situacijama, poput poplava, na području Kraljeve Velike i Lipovljana tijekom 2014. godine. Ubuduće će još više raditi na očuvanju okoliša i ‘zelenom’ gospodarstvu, za dobrobit svih na području općine Lipovljani.

Damir  SMETKO