OBILJEŽEN DAN ZAHVALE ZA PLODOVE ZEMLJE

Dan zahvale za darove zemlje u Lipovljanima je obilježen, u nedjelju, 14. listopada. Više udruga uključilo se u obilježavanje, a sve je povezala nedjeljna sveta misa u župnoj crkvi sv. Josipa, koju je vodio Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe.

                Udruga žena ‘Ruže’ pripremila je tradicijske kolače i pite, a u suradnji s pekarom ‘Lipovljanka’ i razne vrste kruha i peciva, koja su se mogla kušati poslije misnog slavlja. Darove zemlje na oltar župne crkve prinosili su mladi članovi udruga: KUD-a ‘Lipa’, Matice slovačke općine Lipovljani, Češke besede Lipovljani, Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’ i članovi Udruge veterana domovinskog rata općine Lipovljani, koji su na oltar prinijeli zastavu Republike Hrvatske.

                O potrebi naše zahvalnosti prema Bogu, zemlji i njenim darovima, tijekom misnog slavlja, nadahnuto je govorio župnik Tomislav Pavlović. Istako je svakodnevnu potrebu da se čuva i pazi zemlja, a time i država Hrvatska, da joj se zahvaljuje pa se je molilo i zahvalilo i svim braniteljima, a posebno poginulim, u obrani naše zemlje.

Na misnom slavlju u lipovljanskoj župnoj crkvi, uz Dan zahvale i Dane kruha, bili su i čelnici Općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika, te mnogobrojni branitelji, koji su misnim slavljem zahvale započeli obilježavati Dan branitelja općine Lipovljani. 

Damir SMETKO