OBILAZAK GRADILIŠTA VODOSPREMNIKA I CRPNE STANICE NA TOROVIMA U LIPOVLJANIMA

Do kraja ove godine bit će završeni radovi na izgradnji vodospremnika i crpne stanice Torovi, koja se trenutno gradi u lipovljanskoj ulici Josipa Kozarca, u pravcu Kozarica. Radovi terminski dobro napreduju, izvijestili su predstavnici ‘Vodotehnike’ iz Zagreba, koji grade ovaj značajan objekt vodovodne infrastrukture u Lipovljanima, a u to su se mogli uvjeriti i predstavnici investitora i čelnici lokalnih vlasti, prilikom obilaska gradilišta.

GEDSC DIGITAL CAMERAU petak, 28. listopada, izgradnju magistralnog vodovoda, koja se trenutno odvija u Krivaju, gdje se polažu cijevi vodovoda, i izgradnju vodospremnika na Torovima u Lipovljanima, obišao je Mijo Šepak, direktor kutinske ‘Moslavine’, koja je investitor magistralnog vodovoda. U obilasku je bio i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, zajedno s Danijelom Lenartom, direktorom ‘LIP-KOM’-a, poduzeća koje distribuira vodu na području općine Lipovljani i koje će ubuduće koristiti vodospremnik na Torovima. U obilasku gradilišta bio je još i Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine, sa suradnicima.

Vodospremnik i crpnu stanicu Torovi, u okviru magistralnog vodovoda Kutina-Lipovljani, za tvrtku Moslavina d.o.o. iz Kutine grade radnici ‘Vodotehnike’ iz Zagreba. Vrijednost radova izgradnje vodospreme i crpne stanice iznosi 4,5 milijuna kuna, bez PDV-a, a izgradnja vodospreme na Torovima sufinancira se sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Partneri na projektu izgradnje magistralnog vodovoda su gradovi Kutina iGEDSC DIGITAL CAMERA Popovača, te općine Velika Ludina i Lipovljani. U cjelokupnoj izgradnji vodospremnika i crpne stanice, Općina Lipovljani sudjeluje s oko 236.000 kuna. Radovi započeti u srpnju, završit će do kraja ove godine, nakon čega slijede radovi na uređenju i punjenju sustava. Vodospremnik na Torovima ublažit će tlačne udare u vodoopskrbnoj mreži, smanjiti pucanja i oštećivanja vodovodne mreže, a time stanovnicima i gospodarstvu osigurati kvalitetniju opskrbu pitkom vodom. Imat će kapacitet 2 x 500 kubičnih metara vode za potrebe sustava, koja će se otpremati pomoću crpne stanice, koja se također gradi u okviru ovog vodospremnika u Lipovljanima. Inače, projekt vodospreme sa crpnom stanicom, dio je projekta magistralnog vodovoda Kutina – Lipovljani vrijednosti oko 34.500.000 kuna, od čega je oko 68% sredstava financirano bespovratnim sredstvima EU.

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani izrazio je svoje zadovoljstvo viđenim tokom izgradnje i do sada izvedenih radova, nakon kompletnog obilaska radilišta u Krivaju i na Torovima, zahvalivši prije svega stručnim službama i direktoru Moslavina d.o.o., te svim partnerima u projektu, gradovima Kutina i Popovača, te općine Velika Ludina, na realizaciji ovoga projekta.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA