NOVA ODLUKA O OGRANIČAVANJU BROJA OSOBA NA SAHRANAMA I POSLJEDNJIM ISPRAĆAJIMA

Stožer civilne zaštite Općine Lipovljani na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, od 20. ožujka 2020. godine donosi

ODLUKU O OGRANIČAVANJU BROJA OSOBA NA SAHRANAMA I POSLJEDNJIM ISPRAĆAJIMA

NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

Ovom odlukom ograničava se broj osoba na sahranama i posljednjim ispraćajima na maksimalno pet (5) osoba koje su članovi uže obitelji.

Osobe prisutne na sahranama i posljednji ispraćajima moraju se pridržavati svih odredbi određenih Odlukom o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja Stožera civilne zaštite republike hrvatske, a POSEBNO STROGIH MJERA SOCIJALNOG DISTANCIRANJA.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

OBRAZLOŽENJE:

Nažalost, zbog grubog nepoštivanja osnovnih mjera određenih Odlukom o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, Općinski stožer primoran je dodatno postrožiti uvjete i način održavanja sahrana i posljednjih ispraćaja na području Općine Lipovljani.

Iako svjesni teških trenutaka prilikom gubitka člana obitelji ili prijatelja, u ovom trenutku moramo misliti i na zaštitu zdravlja naših sumještana, a prije svega na sprečavanje širenja novog koronavirusa.

Stoga molimo sumještane za razumijevanje te da se u svim okolnostima pridržavaju odluka, preporuka i mjera Stožera civilne zaštite, a osobito strogih mjera socijalnog distanciranja (u zatvorenom prostoru minimalan razmak između osoba od 2 metra, na otvorenom prostoru minimalan razmak između osoba od 1 metar)

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OPĆINE LIPOVLJANI