‘NOĆ KNJIGE 2018.’ U LIPOVLJANIMA U ZNAKU KNJIGE I FILMA

Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani uključila se i ove godine u manifestaciju ‘Noć knjige 2018.’, kojom se pokušava poticati čitanje knjiga kroz sve generacije, te više korištenje knjige u svakodnevnom životu. Zajedno s nakladničkom kućom ‘Zigma’ iz Otoka kod Vinkovaca, u ponedjeljak, 23. travnja navečer, predstavljen je multimedijalni projekt – Gregory Peck, koji je pokazao na različite načine ovog američkog glumca.

                U okviru Multimedijalnog projekta, Ilija Matić iz Županje, predstavio je knjigu o glumcu Gregory Pecku, nakon čega je predstavljena i njegova značajna kolekcija filmskih plakata Gregory Pecka.

O izdavaštvu vezanom uz kinematografiju govorila je i Marija Mišić, književnica iz Slavonskog Broda, koja se bavi uređivanjem knjiga i književnom kritikom, a i sama je autorica 5 objavljenih knjiga, iako ima tek 31 godinu.

                Marica Tisaj, knjižničarka Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani zahvalila je gostima iz Broda i Županje na vrlo zanimljivom multimedijalnom predstavljanju knjige, plakata i video isječaka o glumcu Gregory Pecku, koje je pokazala kako se, uz knjigu, mogu vezati različiti sadržaji. Svi oni mogu biti vrlo zanimljivi mnogim članovima knjižnica i čitaonica, te čitateljima različitih generacija starosti. ‘Noć knjige 2018.’ godine u Lipovljanima je održan na zanimljiv i poseban način. 

Damir SMETKO