NK ‘SLAVONAC’ UGOSTIO JE I POBIJEDIO PRIJATELJE IZ JASENOVCA

Sportski dan ‘Lipovljanskih susreta 2013.’

NK ‘SLAVONAC’ UGOSTIO JE I POBIJEDIO PRIJATELJE IZ JASENOVCA

Nogometni klub ‘Slavonac’ iz Lipovljana već tradicionalno sudjeluje u programu ‘Lipovljanskih susreta’. Ove godine bila je ugovorena utakmica s NK ‘Hrvatski dragovoljac’ iz Zagreba, novim prvoligašem 1. hrvatske lige. No, zbog premještanja njihove prvenstvene utakmice na novi termin u nedjelju, dogovoreno gostovanje u Lipovljanima Zagrepčani su otkazali.

U NK ‘Slavonac’ tada su odlučili na prijateljski susret pozvati klub iz susjedstva, NK ‘Jasenovac’, čiji su se igrači spremno odazvali pozivu. Na igralištu ‘Slavonca’, pod prijetnjom kiše, u nedjelju, 25. kolovoza, odigrana je zanimljiva nogometna utakmica u kojoj su, na kraju, slavili domaćini rezultatom 3:2.

Uvodnu inicijativu preuzeli su gosti iz Jasenovca, no Hrvoje Gelo postiže gol nakon kornera pa je ‘Slavonac’ poveo s 1:0. Ipak, do kraja prvog poluvremena gosti su izjednačili rezultat, a nakon toga i poveli s 2:1.

U drugom poluvremenu u igru je ušao Mario Brlečić i s dva gola do kraja susreta, donio je pobjedu domaćinu. Za to je proglašen igračem utakmice, a gledatelji su zbog pobjede zadovoljno napustili igralište NK ‘Slavonac’ na Linijama.

Na prijateljskoj nogometnoj utakmici u okviru programa ‘Lipovljanski susreti 2013.’ za NK ‘Slavonac’ igrali su: Mihael Topić, Ivan Božić, Matteo Miško, Antonio Hadžinski, Tomislav Štimac, Zoran Velisavljević, Mladen Tokmadzija, Josip Cota, Miroslav Vasik, Željko Kumpf, Hrvoje Gelo, Bruno Baranček, Marko Štavalj, Dario Begić, Mario Begić, Mario Brlečić, Antonijo Pekčec i David Krešaj.

Za NK ‘Jasenovac’ igrali su: Predrag Popović, Alen Dimitrić, Dalibor Škledar, Nikola Pavlić, Josip Šivalec, Nenad Jurić, Alen Bilandžija, Danijel Krezić, Nikola Tanjić, Antonijo Vidaković, Dario Tonković, Roberto Sogonjić, Valentin Matković, Denis Šivalec, Marijan Kozić, Josip Šimičić i Leonardo Djurić, uz trenere Željka Cicaka i Borisa Sogonjića.

Nakon nogometne utakmice igrači su se nastavili zajednički družiti tijekom sportskog dana ‘Lipovljanskih susreta 2013.’ (D. SMETKO)