NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI UČENICI UZ DAN ŠKOLE JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA

Uz rođendan hrvatskog šumara i pisca Josipa Kozarca, 18. ožujka, Osnovna škola u Lipovljanima, koja nosi njegovo ime, slavi svoj Dan škole. Ove godine, uz etno izložbu i prikaz projekta ‘Od lana do ponjave’ organizirana je svečanost Dana škole, na kojoj su bili nazočni učenici škole, njihovi roditelji, učitelji, te gosti, uzvanici škole i
predstavnici škola koje nose ime Josipa Kozarca, a koji su svojim dolaskom uveličali Dan škole Josipa Kozarca u Lipovljanima.

skolaJK (7)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sve goste, zaposlenike i učenike škole na svečanoj priredbi, u utorak, 18. ožujka u školskoj sportskoj dvorani, pozdravila je Mirjana Faltis, ravnateljica škole. Ovogodišnji Dan škole obilježava se, naglasila je ravnateljica, uz prikaz jednogodišnjeg odrađenog projekta ‘Od lana do ponjave’, što je još jedna izvrsnost koju ova škola iskazuje, osim uspjeha učenika koje oni postižu na raznim natjecanjima.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Dan škole, a posebno na uspjesima učenika i škole, čestitao je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji je naglasio da je ova sredina ponosna na ovakvu Osnovnu školu i uspjehe njezinih učenika.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPohvale školi i čestitke za viđeno uputio je i Darjan Vlahov, viši savjetnik za osnovne i srednje škole pri Sisačko-moslavačkoj županiji.

Dan škole uvijek je prilika i da se nagrade učenici koji tijekom školske godine ostvare odlične natjecateljske rezultate. Ove godine na županijskoj razini ostvareni su odlični rezultati na koje u Osnovnoj školi Josipa Kozarca mogu biti ponosni. Zato su, knjigama, nagradili sve učenike i njihove mentore, koji su ostvarili odlične rezultate na županijskim natjecanjima.

Nagrade su najprije uručene učenicima dramske skupine koji su na županijskoj smotri LiDraNo u kategoriji skupnog scenskog nastupa osvojili 1. mjesto pa će sudjelovati ina državnoj smotri u Primoštenu. Nagrađeni su Nikolina Čulina, Lucija Zekić, Vida Bilogrević, Dejan Kozić, Domagoj Komljenović, Iva Skoko, Maja Santo, Andrea Mađar i Klara Ćosić, te voditeljica Ljubica Rašo Belši.

1-Škola J Kozarca 093Potom je nagrada uručena i Kolindi Capan, čiji je likovni rad na županijskoj smotri LIK predložen za državno natjecanje. Nagrađena je i njena voditeljica, učiteljica Tomislava Franić.

1-Škola J Kozarca 097Na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika Filip Krpes osvojio je 1. mjesto. Nagrađeni su on i njegova učiteljica Jadranka Franjić.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 Za iznimno zalaganje u školskom sportu nagrađene su Ivona Žabek i Margareta Kokolek, te njihov mentor, nastavnik Georgije Šeba.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uz Dan škole proglašavaju se i najučenici škole. Ivan Milinović, učenik 6. razreda ostvaruje zavidne rezultate. Na županijskom natjecanju iz matematike osvojio je 2. mjesto. Njegova voditeljica je učiteljica Dijana Popović, a on je nagrađen kao ovogodišnji najučenik.

Klara Ćosić je učenica koja sudjeluje u gotovo svim aktivnostima i projektima škole. Postiže izvrsne rezultate i sjajno se snalazi u mnogim ulogama. Na županijskom natjecanju iz geografije osvojila je 3. mjesto. Njena voditeljica je Ivana Toth, a Klara je nagrađena kao najučenica škole.

Učenik Florijan Rožić postiže vrhunske rezultate u atletici. Za školu osvaja prva mjesta na atletskim natjecanjima pa ga je škola nagradila kao najsportaša za ovu školsku godinu.

Nagrađivanju škole pridružila se i Matica hrvatska, ogranak Lipovljani, koja je, također, nagradila nadarene i vrlo uspješne učenike lipovljanske osnovne škole, a nagrade je poredao Jure Klišanin.

1-Škola J Kozarca 075Svečanost uz Dan škole i blagdan Josipova završio je prikazom jednogodišnjeg odrađenog projekta ‘Od lana do ponjave’. Kroz scensku igru, učenici škole i članice Udruge žena ‘Subočanka’ prikazali su sve radove na sjetvi, uzgoju, te obradi lana do konca, kao konačnog proizvoda, te njegovog tkanja u uporabne predmete. Scenski prikaz pratila je i etno izložba za koju je predmete osigurao OPG ‘Ožoga’ iz Nove Subocke, koji su sudjelovali u sijanju, uzgoju i obradi lana, koristeći negdašnje etno predmete.

skolaJK (15) skolaJK (16)

Dan škole završio je obilaskom postavljenih izložbi u školi i 1. susretom škola koje nose ime Josipa Kozarca.

skolaJK (27)

skolaJK (26)