NA ‘VATROGASNOM IZAZOVU 2018.’ POBIJEDILE EKIPE DVD Bročice i DVD Katoličke Čaire

Ekipa DVD Katoličke Čaire u muškoj konkurenciji i ekipa DVD Bročice u ženskoj konkurenciji,  pobjednici su ovogodišnjeg ‘Vatrogasnog izazova’, natjecanja vatrogasaca, koje je nakon prošlogodišnje pauze, održano treći puta kao dio programa ‘Lipovljanskih susreta’, u organizaciji DVD-a Lipovljani i JVP Grada Kutine.

‘Vatrogasni izazov’ je natjecanje vatrogasaca u što boljem i bržem izvršavanju vatrogasnih intervencija, kakve se često događaju i kod stvarnih intervencija. Cilj ‘Vatrogasnog izazova’ je riješiti, u što kraćem vremenu, moguću stvarnu intervenciju, vatrogasnih ekipe dobrovoljnih društava, koje nemaju priliku izvršavati svakodnevne, vatrogasne intervencije.

Ove godine ekipe su imale 6 zadataka, na dva poligona, u Lipovljanima i Banovoj Jaruzi. Morale su ugasiti požar otvorenog prostora, izvršiti evakuaciju ugroženih osoba, postaviti cijevnu prugu, ugasiti požar osobnog automobila i pravilno složiti vatrogasnu opremu po popisu, pružiti prvu pomoć unesrećenoj osobi i sve u što kraćem vremenu.

Nakon postrojavanja u parku, pred malom pozornicom ‘Lipovljanskih susreta 2018.’, u nedjelju, 26. kolovoza 11 ekipa krenulo je na teren kako bi ostvarilo što bolje intervencije, a time i rezultate natjecanja. Ispratio ih je i  Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zaželjevši im što brže intervencije i što je moguće bolji rezultat.

Nakon 4 sata natjecanja, ekipe su se ponovo postrojile u parku u Lipovljanima, kada su proglašeni rezultati ovogodišnjeg ‘Vatrogasnog izazova’.

U ženskoj konkurenciji nastupila je jedna ekipa, DVD Bročice.  Zasluženi pehar ekipi je uručio Nikola Horvat, općinski načelnik, uz Zlatka Pješa, zapovjednika VZO-a i DVD-a Lipovljani te Maria Paluha, zapovjednika JVP Grada Kutine.

U muškoj konkurenciji nastupilo je 10 ekipa. Najbolja je bila ekipa DVD-a Katoličke Čaire, dok su iza njih bili DVD Jamarice i PGZ Bizovik iz Slovenije.  Najboljima su uručeni pehari, a ostalim su dodijeljena priznanja. Uručio ih je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

Ove godine na ‘Vatrogasnom izazovu’ još su nastupile i ekipe DVD-a: Janja Lipa, Popovača, ‘Vatreni promašaj’, Piljenice, Kapelica, Črnomerec i Banova Jaruga.

 

Na uspješno izvršenim ‘intervencijama’ svim ekipama su na kraju natjecanja čestitali Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, Mario Paluh, zapovjednik JVP Grada Kutine i Nikola Horvat, općinski načelnik, koji je sve ekipe pozvao da i iduće godine dođu i natječu se za pobjednike ‘Vatrogasnog izazova’, te tako uveličaju ‘Lipovljanske susrete’, zahvalivši im na sudjelovanju na ovogodišnjim ‘Susretima’.

 

Nakon svečanog proglašenja pobjednika vatrogasci su nastavili slavlje i  druženje, uz zajednički ručak u lipovljaskom Društvenom domu.